Американския институт за изследване на войната ISW предупреди къде е

...
Американския институт за изследване на войната ISW предупреди къде е
Коментари Харесай

Руското нашествие в Угледар спряно, украинците минават в контранастъпление?

Американския институт за проучване на войната ISW предизвести къде е допустима решителна офанзива на окупаторите

Настъплението на съветските войски в региона на Угледар е спряно. Освобождаването на Южнодонбаската шахта 1 не им се отдаде и в този момент линията на фронта е доста постоянна. Това разкри роденият в Харков боен анализатор Михаил Онуфриенко. 

Според него руснаците обаче чакат контранастъпление. Това удостоверяват и други съветски пропагандатори. Телеграм каналът „ Операция Z: Военки Русской Весны “ оповестява, че украинската войска е изпратила подкрепления и се чакат кръвопролитни сражения в Угледар.

„ Значителни бойни елементи се трансферират от региона на Димитрово. Нашите войски са приведени в положение на оптималната боева подготвеност ", сподели командирът на батальона " Изток " Александър Ходаковский.

 

Междувременно английското разузнаване предизвести за повишаване на опасността за украинските бойци в Бахмут. 

Настъплението на съветските нашественици в региона на Бахмут основава проблеми със снабдяването на украинския гарнизон в града. Руснаците са открили огневи надзор над два съществени пътя, твърди английското разузнаване, представено от УНiАН.
 Сраженията за Бахмут са денонощни. Руската войска към този момент управлява пътищата, водещи към града, предизвестиха от английското разузнаване. Снимка: facebook.com/GeneralStaff.ua
Отбелязва се, че през последната седмица нашествениците са постигнали триумф в опитите си да обкръжат Бахмут. Те съумяха да се приближат до двата съществени маршрута, по които може да се доставя градът, оповестява украинската осведомителна организация.

„ M03 и H32 – двете основни пътни прави към града в този момент са под опасност от директен огън (б.а. артилерийски огън след съветското нахлуване “, оповестиха от разузнаването.

Оттам разясниха, че наемници от ЧВК „ Вагнер “ в действителност са прерязали автомагистралата, водеща от Бахмут до Северск. 

Бахмут става все по-изолиран, споделиха от английското разузнаване.

Според украинските военни обстановката в Бахмут остава тежка. Основните борби се водят в предградията и към града. 

Междувременно The Telegraph, представен от украинската осведомителна организация УНiАН оцени вероятните сюжети. Напоследък нашествениците се пробват да нападат както на юг, по този начин и на изток, написа английското издание. 

Руските окупационни сили може би обмислят разнообразни разновидности за нова атака в Украйна в навечерието на годишнината от пълномащабното навлизане на 24 февруари. 

The Telegraph написа, че през последните няколко седмици руснаците са нанесли удари по южния фронт в Запорожка област, в град Въгледар в югоизточната част на Донецка област и по гориста фронтова линия в Луганска област. Коя е главната опасност, към момента никой не знае.

В публикацията се отбелязва, че в случай че Бахмут бъде високомерен от вражеските войски, това ще бъде тежък удар за Украйна, само че не е наложително да докара до пробив, от който да се възползват окупаторите. 

 

Американският институт за проучване на войната ISW пък оповестява, че руснаците насочват напъните си за взлом към позициите на противниците им в региона на Сватово и Кременная.  

В същото време върховен украински офицер от Харков предизвести, че окупаторите могат да стартират офанзива от изток, пробвайки се да си върнат контрола върху територията, която са изгубили по време на контранастъплението през септември. 

 

Нашествениците може да прережат автомагистралата сред Харков и Изюм, с цел да лишат украинските сили от пътищата за доставка на Донбас. Военните обаче означават, че съветските войски нямат задоволително сили, с цел да нападат вторият по величина град в Украйна. 

В същото време самостоятелният боен откривател от Киев Кирил Михайлов счита, че събитията в Южна Украйна могат да се развият по непредвидим метод. Той акцентира, че съветските окупатори не разполагат с задоволително запаси, с цел да извършат нахлуване по всички фронтове. Те обаче имат доста мобилизирани, с цел да ги употребяват, с цел да държат фронтовата линия и да концентрират най-опитните си сили за рискова атака в една област.

 

Според американските анализатори от ISW, с цел да доближи по едно и също време административните граници на Донецка област и да превземе Запорожие, съветската войска би трябвало да организира голям брой огромни настъпателни интервенции.

Русия концентрира военна техника и жива мощ за осъществяване на " уверено нахлуване " в Бахмутско направление и в западната част на Луганска област. Малко евентуално е окупаторите да нападат град Запорожие, разясняват от Американския институт за проучване на войната.

 

С свъщото време в Телеграм започнаха да се популяризират видеоклипове за евакуиране на украински бойци от Бахмут. Те бягат от града, трансформирал се в пъкъл, разяснява Михаил Онуфриенко.

Възможностите за евакуиране на армията от града с всеки минал час става все по-малки, предизвестява той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР