Американските здравни власти призоваха протакащите ваксинирането си срещу COVID-19 да

...
Американските здравни власти призоваха протакащите ваксинирането си срещу COVID-19 да
Коментари Харесай

САЩ предупреждават: COVID-19 се превръща в пандемия на неваксинираните

Американските здравни управляващи приканиха протакащите имунизирането си против COVID-19 да запретнат ръкави и да го сторят, откакто инфектираните, хоспитализациите и умрелите нарастват, осведоми " Франс прес ".

" Налице е ясно обръщение, което става явно: това се трансформира в пандемия на неимунизираните ", акцентира шефът на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите Рошел Валенски пред кореспонденти.

Агенцията заяви за повече от 33 000 новозаразени в четвъртък, увеличавайки седемдневната междинна стойност до 23 306 инфектирани, което е 70 % растеж по отношение на миналата седмица.

Седемдневният междинен банкет в болница е към 2 790 души дневно, което е растеж от 36%. А след седмици на спад, седемдневният междинен брой умряли беше 211 души, нарастване от 26 %.

Шиповете са фокусирани в общности с ниски равнища на имунизация, а " неимунизираните американци съставляват съвсем всички скорошни хоспитализации и смъртни случаи от COVID-19 ", сподели Джеф Зиентс, координатор на реагирането на ковид в Белия дом.

Новата вълна се задвижва от разновидността Delta, който в този момент съставлява повече от 80 % от новите случаи, съгласно тракера covSpectrum.

Неотдавнашно изследване в списание Virological демонстрира, че Delta нараства по-бързо в тялото спрямо минали варианти и хората, които са инфектирани, изхвърлят доста повече от него във въздуха, което доста усилва вероятността да бъде предадено.

Ваксините, в това число тези, направени от Pfizer, Moderna и Johnson & Johnson, остават мощно ефикасни против разновидността, само че имунизационната акция на Съединени американски щати фрапантно се забави през последните седмици.

Президентът Джо Байдън дефинира 4 юли като цел 70 % от възрастните да получат една или повече дози, само че към 15 юли цифрата към момента беше единствено 67,9 %. Понастоящем задачата няма да бъде реализирана до края на месеца.

Части от страната, които гласоподаваха за някогашния републикански президент Доналд Тръмп на изборите през 2020 година, имат доста по-ниски равнища на имунизация от тези, които гласоподаваха за демократа Байдън, и в този момент са в центъра на вълните.

Горещите точки включват Мисури, Арканзас и Луизиана.

Но здравните чиновници се надяват, че защото 80 % от най-уязвимата възрастова група над 65 години са изцяло имунизирани, повишаването на хоспитализациите и смъртните случаи няма да бъде толкоз трагично, колкото скокът в случаите.

Това ще последва модела, следен в Израел и Англия, мощно имунизирани страни, наранени от вълните на Делта.

Експертна комисия, свикана от CDC, ще ревизира през идната седмица дали хората с имунокомпрометирани, чиито тела са инсталирали спомагателен отговор на имунизациите Covid, може да се нуждаят от трета доза, сподели Walensky.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР