Американските войници в Афганистан бяха подложени на ракетен обстрел 24

...
Американските войници в Афганистан бяха подложени на ракетен обстрел 24
Коментари Харесай

Евакуацията на американски войници от Кабул продължава под обстрел

Американските бойци в Афганистан бяха подложени на ракетен обстрел 24 часа преди изтеглянето си. Не се оповестява за потърпевши и вреди. Афганистанският клон на " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата. Евакуацията продължава, близо 120 000 души са евакуирани от Кабул, откогато талибаните поеха контрола в афганистанската столица на 14 август.

Тази заран американската противоракетна защита е прехванала пет ракети, удостовери формален представител. Според локални медии офанзивите са били от няколко места в Кабул. Очевидци споделят, че ракетите са били превозени в багажник на автомобил.

" Къщата ни е тук. Чухме ужасна детонация. Видях, че ракетите бяха изстреляни към летището от кола ", споделя гражданин на Кабул.

Предотвратеното нахлуване не е прекъснало евакуацията, която навлезе във финалната си фаза. Вашингтон бърза да приключи изтеглянето си от Афганистан на фона на растящата паника, че групиповката " Ислямска страна " ще извърши голям брой офанзиви.

Вчера американски военни поразиха с дрон автомобил, който е трябвало да извърши гибелен атентат на летището в Кабул. Съединени американски щати проверява случая, при който починаха афганистански жители. Според близки на жертвите, представени от Би Би Си, починалите са 10, в това число 6 деца.

Репортер от английската медия сподели по какъв начин се трансформират афганистанските медии.

В Туитър беше оповестено видео, в което водещ от афганистанска телевизия е обкръжен от въоръжени талибански бойци. Той приказва за рухването на държавното управление на Ашраф Гани и оповестява, че Ислямското емирство - както талибаните назовават Афганистан, желае съдействие с обществото и хората не би трябвало да се опасяват. Следва изявление с един от талибаните, само че водещият минава от подари на пущу - език, който журналистът от Би Би Си написа, че не владее.

Днес в Кабул се извиха дълги опашки пред банките, откакто талибаните подредиха те още веднъж да отворят, само че с ограничаване за тегленето на пари в брой до 20 000 афгана или 233 $ за ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР