Американските военни с три хеликоптера превозиха 169 американци до летището

...
Американските военни с три хеликоптера превозиха 169 американци до летището
Коментари Харесай

Три хеликоптера евакуират американци от Кабул

Американските военни с три хеликоптера превозиха 169 американци до летището " Хамид Карзай " в Кабул, които бяха отвън въздушното пристанище и желаеха евакуация от Афганистан. Това заяви пред " Ройтерс " представителят на Пентагона Джон Кърби.

Според него гореспоменатите лица са били в хотел, ситуиран на 200 метра от летището. Решението за потребление на хеликоптери е взето в четвъртък заради обстоятелството, че посочената група не можела независимо да стигне до летището.

Преди това Джон Кърби сподели на брифинг, че американските войски, ситуирани на летището в афганистанската столица, краткотрайно са напуснали неговата територия, с цел да придружят сънародници, които желаят да изоставен средноазиатската страна.

Американският министър на защитата Лойд Остин съобщи в сряда, че американските войски не могат да съберат огромен брой сънародници отвън летището на Кабул.

Бойци от придвижването талибани на 15 август влязоха в Кабул без пердах и в границите на няколко часа откриха цялостен надзор над столицата. Афганистанският президент Ашраф Гани съобщи, че напуща страната, с цел да предотврати кръвопролития.

Вицепрезидентът на републиката Амрула Салех съобщи, че в отсъствието на президента той става краткотрайно изпълняващ длъжността на страната съгласно конституцията и прикани за въоръжена опозиция против талибаните. Западните страни изтеглят своите жители и чиновници от посолствата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР