Американските военни отказаха да евакуират семейството на афганистанеца, който веднъж

...
Американските военни отказаха да евакуират семейството на афганистанеца, който веднъж
Коментари Харесай

САЩ изоставиха в Афганистан преводача, който спаси живота на Байдън преди 13 години

Американските военни отхвърлиха да изтеглят фамилията на афганистанеца, който един път избави живота на настоящия началник на Белия дом
Американските военни, бързащи да изоставен Афганистан, отхвърлиха да изтеглят фамилията на преводача Мохамед, който участваше в спасяването на трима американски сенатори през 2008 година, в това число и Джо Байдън.

Преди 9 години хеликоптера с Джо Байдън, Джон Кери и Чък Хейгъл направи наложително кацане по време на стихия в планините на Афганистан. Сенаторите пътуваха от Пакистан за Кабул, само че неприятното време им попречи да стигнат до там.

На помощ на високопоставените посетители се притекоха бойците от 82-ра въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати. С тях беше преводачът Мохамед, който в този момент е заставен да се крие със своето семейство от талибаните, завзели властта в Афганистан, които виждат в него съизвършител на американския режим.

Заради съдействието с американските управляващи, животът на преводача и неговите близки е в действителна заплаха. Осъзнавайки това, той доста преди този момент се опита да изведе жена си и четирите си деца от Афганистан, само че бюрократичните забавяния не му разрешиха да го направи. След като талибаните превзеха Кабул, Мохамед и фамилията му отидоха на летището, само че даже и тук го чакаше неуспех, тъй като американските военни се съгласиха да освободят единствено него, само че не и брачната половинка и децата му.

„ Здравейте, господин президент. Спасете мен и моето семейство. Не ме оставяйте тук “,- цитира думите на Мохамед Wall Street Journal. След като се появи обявата в WSJ, представителят на Белия дом Джени Псаки даде обещание да спомага за евакуацията на Мохамед.

(Превод за " Труд " - Павел Павлов)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР