Американските военни не са коментирали със съюзниците си укрепване на

...
Американските военни не са коментирали със съюзниците си укрепване на
Коментари Харесай

Пентагонът отрече да е обсъждал разширяване на военното си присъствие в Европа

Американските военни не са коментирали със съдружниците си подсилване на източния фланг на, само че ще бъдат подготвени да отговорят позитивно на сходни претенции при положение на изостряне на обстановката към Украйна. Това съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби, представен от БГНЕС.

„ Не, нямаше спомагателни съвещания по този съответен евентуален сюжет “, сподели той на брифинг за пресата. " Ако има навлизане в Украйна и в случай че нашите съдружници от НАТО изискат спомагателни запаси за поддръжка на отбранителните си качества, тогава ние ще разгледаме позитивно тези апели. Просто към момента не сме стигнали до това ", изясни той.
Съединени американски щати държи под око съветските войски до границата с Украйна
Пентагона следи от близко активността на съветските войски на границата с Украйна. Това съобщи в петък неговият представител Джон Кърби, съобщи Б...

Съединените щати заплашиха да разширят военното си наличие на източния фланг на НАТО, в случай че Русия продължи с ескалацията към Украйна. Русия неведнъж отхвърли обвиняванията в " нападателни дейности " от страна на Запада и Украйна, заявявайки, че не заплашва никого и не има намерение да нападна никого, а изказванията за " съветска експанзия " се употребяват като опрощение за разполагане на повече военна техника на НАТО наоколо до съветски граници. Руското външно министерство по-рано означи, че изказванията на Запада за " съветската експанзия " и опцията да помогне на Киев да се отбрани от нея са по едно и също време нелепи и рискови.

В същото време Киев и западните страни неотдавна показаха угриженост по отношение на хипотетичното усилване на „ нападателните дейности “ от страна на Русия покрай границите на Украйна. Дмитрий Песков, представител на съветския президент, съобщи, че Русия придвижва войски на нейна територия и по свое убеждение. Според него това не заплашва никого и не би трябвало да тревожи никого.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР