Американските военни нанесоха още един удар тази нощ, ден след

...
Американските военни нанесоха още един удар тази нощ, ден след
Коментари Харесай

Американските военни нанесоха още един удар по хутите


Американските военни нанесоха още един удар тази нощ, ден след вълната от ракетни офанзиви по бази на бунтовниците хути в Йемен. Ударът е бил ориентиран към радар, който към момента е представлявал опасност за морския трафик в Червено море, обявиха американски чиновници. Той е бил осъществен от военноморски транспортен съд, основан в Червено море. Мястото на радара е било ударено от ракети Томахоук. По-рано нови офанзиви бяха осъществени над търговски кораби наоколо до Йемен. Британският оператор на морската търговия заяви първо за ракетен обстрел, а по-късно и за приближаване на няколко дребни съда до търговски транспортен съд в Аденския залив. Това става по-малко от денонощие откакто Вашингтон и Лондон нанесоха ракетни удари по близо 30 места в западната част от страната, измежду които командни центрове, хранилища за муниции и системи за противовъздушна защита. Междувременно американският президент Джо Байдън назова хутите " терористична формация " поради заканите им за комерсиалното мореплаване край Йемен. 

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия осъди офанзивите от страна на Съединените щати и Англия по територията на Йемен и ги дефинира като " фрапиращата експанзия " и " масиран удар ". Руският дипломат в организацията Василий Небензя насочи рецензии против потреблението на самолети, военни кораби и подводници.

Американският дипломат в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд на собствен ред сподели, че ударите, нанесени в отговор на нападенията на йеменските бунтовници против кораби в Червено море и Аденския залив, са законни според интернационалното право. Тя означи, че нападенията са принудили от ноември предходната година насам над 2000 кораба да търсят опция на маршрута през Червено море. По-рано през вчерашния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани всички страни да заобикалят ескалация на обстановката в полза на мира и стабилността в Червено море и в региона като цяло.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР