Американските воении обявиха късно в сряда, че спират всичките си

...
Американските воении обявиха късно в сряда, че спират всичките си
Коментари Харесай

САЩ приземяват всички хеликоптери Оспри след катастрофата край Япония

Американските воении оповестиха късно в сряда, че стопират всичките си хеликоптери Osprey V-22 , една седмица откакто осем членове на военновъздушните сили починаха при, предава Асошиейтед Прес.

Военновъздушните сили, флотът и морската пехота започнаха изключителната стъпка за прекъсване на стотици самолети, откакто авансово следствие на злополуката от предходната седмица сподели, че щета на материалите, а не неточност на екипажа е довела до гибелта на екипажа и бойците .

Катастрофата повдигна нови въпроси по отношение на сигурността на " Оспри ", който е взел участие в голям брой съдбовни произшествия през относително късото си време на употреба. след злополуката.

Генерал-лейтенант Тони Бауернфайнд, началник на командването на специфичните интервенции на военновъздушните сили, подреди прекъсването " за намаляване на риска, до момента в който следствието продължава ", се споделя в изказване на командването. " Информацията от предварителните следствия демонстрира, че евентуална щета на материалите е предизвикала злополуката, само че главната причина за повредата все още е незнайна. "

В настрана уведомление командването на Naval Air Systems сподели, че стопира всички хеликоптери от този модел. Командването дава отговор за разновидностите на този хибриден летателен уред - екраноплан, в морската пехота и във флота.

Военновъздушните сили споделиха, че не е известно какъв брой дълго този модел ще бъде партерен. Oчаква се  прекъсването да остане в действие, до момента в който следствието откри повода за злополуката в Япония и направи рекомендации, с цел да позволи връщането им в употреба.

В Япония, където американски " Оспри " претърпя нефатална злополука един път и редица произшествия, последният случай още веднъж разпали опасенията за сигурността тъкмо когато японското държавно управление построява нова база за своята флотилия от екраноплани.

Главният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно сподели пред кореспонденти в Токио, че държавното управление към този момент публично е поискало американските военни да обезпечат сигурността на " Оспри " преди полетите им, само че че Токио ще потърси спомагателна информация от страна на Съединени американски щати, защото това също визира сигурността на личната флота от ‚Оспри " на Япония.

Произведеният в Съединени американски щати " Оспри " е хибриден аероплан, който излетява и каца като хеликоптер, само че може да върти витлата си напред и да се движи доста по-бързо, като аероплан , по време на полет.

Неговият неповторим дизайн е фактор за голям брой произшествия. Въпреки че следствието на злополуката от предходната седмица едвам стартира, то възобнови вниманието върху данните за сигурността на самолета, изключително върху механичния проблем със съединителя, който тормози програмата повече от десетилетие. Имаше също въпроси дали всички елементи на " Оспри " са създадени в сходство със спецификациите за сигурност.

През август морските пехотинци откриха, че е била породена от щета на съединителя, само че главната причина към момента е незнайна. В своя отчет за злополуката морските пехотинци предизвестиха, че бъдещи произшествия " са невъзможни за попречване " без усъвършенствания на софтуера на системата за ръководство на полета, здравината на материалите на съставените елементи на задвижването и постоянни условия за инспекция.

Командването на специфичните интервенции на военновъздушните сили разполага с 51 машини " Оспри ", Корпусът на морската пехота на Съединени американски щати лети с цели 400, а Военноморски сили на Съединени американски щати експлоатират 27.

" Оспри " към момента е относително млад аероплан във флота на военните - първите машини влязоха в употреба едвам през 2007 година след десетилетия проби. Но повече от 50 бойци са починали или при летателни тествания на " Оспри ", или при осъществяване на подготвителни полети, в това число 20 смъртни случая при четири произшествия през последните 20 месеца.

Инцидент с " Оспри " през август в Австралия лиши живота на трима морски пехотинци. Този случай също към момента се проверява.
 Япония желае от Съединени американски щати да спре самолета Osprey след съдбовна злополука
Япония желае от Съединени американски щати да спре самолета Osprey след съдбовна злополука

Операциите по търсене и избавяне на останалите седем души от екипажа към момента продължават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР