Американските власти предупредиха депутатите за евентуална заплаха за днес, 4-ти

...
Американските власти предупредиха депутатите за евентуална заплаха за днес, 4-ти
Коментари Харесай

Съмнения за нова заплаха от бунт в Капитолия

Американските управляващи предизвестиха депутатите за възможна опасност за през днешния ден, 4-ти март. Това наложи засилени ограничения за сигурност, като защитна мярка, по-малко от два месеца откакто бунтовниците нахлуха в комплекса и заплашиха живота на конгресмените, осведоми БГНЕС. Камарата на представителите промени своя график на гласоподаване в светлината на предизвестието на полицията на Капитолия за рисковете за сигурността. Беше взето решение да се гласоподава законопроект за полицейска промяна в сряда вечер, вместо в четвъртък, както беше планувано. Информация от ФБР и Министерството на вътрешната сигурност предизвестява за увеличение на диалозите сред екстремисти - в това число членове на екстремистката група " Три % " - за вероятни конспирации против Капитолия на 4 март, съгласно източници, осведомени с въпроса. Това е дата, върху която хората, които следват теориите на конспирацията, са се фокусирали, съгласно източници.
С увеличението на сигурността чиновниците на реда настояват, че не е ясно дали полемиките са надхвърлили диалозите сред членовете на групите. Един източник показва, че става дума най-много за онлайн чат. И добави, че това не е безусловно индикация, че някой се насочва към Вашингтон, с цел да предприеме дейности по полемиката. По време на чуването в Сената Мелиса Смислова, изпълняваща длъжността началник на разузнаването на Министерството на вътрешната сигурност, удостовери пред законодателите, че нейният отдел и ФБР са издали вътрешен бюлетин за взаимно разузнаване за „ екстремистите, спорещи за 4-ти и на 6-ти март “. Бюлетинът също по този начин предизвести за закани за речта на президента Джо Байдън на взаимна сесия на Конгреса . Президентите нормално не изнасят формален адрес на Съюза през първите няколко месеца от първия си мандат, само че администрацията на Байдън обмисля да изнесе тирада по-късно през годината. Капитолийската полиция излезе с изказване, в което декларира, че е получила разследваща информация за „ вероятен скрит план за навлизане в Капитолия от група анархисти, разпознати в четвъртък “ .
 Охраната на Капитолия ще остане засилена поради заканите Охраната на Капитолия ще остане засилена поради заканите
Засилените ограничения за сигурност би трябвало да останат в действие в Капитолия на Съединени американски щати на фона на закани от членове на милицията да провеждат нап...
От департамента обявиха, че " са наясно и са готови за всевъзможни евентуални закани за членовете на Конгреса или комплекса Капитолия " и са създали " огромни усъвършенствания в сигурността ". Това включва прибавяне на физическа и по-лична конструкция. Изпълняващият длъжността шеф на полицията на Капитолия Йоганада Питман също съобщи пред Конгреса, че нейният отдел разполага с " притеснителна информация " за идните дни в Конгреса. Тя съобщи, че не би било „ рационално “ той да споделя разследваща информация, „ сензитивна към публичния ред “ в обществено чуване. Питман изясни още, че Националната армия и полицията на Капитолия са били осведомени за това, какво да чакат през идващите дни. Воененният сержант Тимъти Блоджет издава записка до членовете, получена от Cи Ен Ен в понеделник. В документа той отбелязва, че ускоряват сигурността като защитна мярка. И прибавя, че „ понастоящем полицията на Капитолия„ няма индикации, че групи ще пътуват до град Вашингтон, с цел да стачкуват или да правят актове на принуждение “. Директорът на ФБР отхвърля теорията на конспирацията, съгласно която пропагандаторите в нападението на Капитолия са били „ подправени почитатели на Тръмп “ .
Блоджет писа, че ще изпратят спомагателни сътрудници, които да ги разположат по продължение на територията на Капитолия. Той също по този начин загатна, че смисъла „ сякаш е намаляло измежду другите групи през последните дни “. Теоретиците на конспирацията QAnon имат вяра, че някогашният президент Доналд Тръмп ще встъпи в служба на 4 март и ще се върне на президентския пост. Между 1793 и 1933 година откриването постоянно се чества на 4 март или на близката дата. Сенаторът Алекс Падила, демократ от Калифорния, декларира пред Си Ен Ен в отговор на предизвестието от ФБР и Министерството на вътрешната сигурност, че той и сътрудниците му одобряват опасността „ доста съществено “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР