Американските власти молят местните жители за помощ при намирането на изчезналия самолет F-35

...
Стелт американски изтребител изчезна по време на полет, което предизвика
Коментари Харесай

Стелт американски изтребител изчезна по време на полет, което предизвика необичаен призив към обществеността за помощ при откриването на изчезналия самолет за милиони долари.

След това, което американските власти определиха като „злополука“, пилотът, управляващ този F-35 в югоизточния щат Южна Каролина в неделя, катапултира. Той оцеля и беше откаран в болница, където беше в стабилно състояние.

Името на пилота не се съобщава.

Военните обаче бяха оставени със скъп проблем: не можаха да намерят самолета, което накара Joint Base Charleston да поиска помощ от жителите.

„Ако имате някаква информация, която може да помогне на нашите екипи за възстановяване да открият F-35, моля, обадете се на Оперативния център за отбрана на базата“, гласи публикация от базата в X, известна преди като Twitter.

Властите на базата казаха, че търсят в координация с федералните авиационни регулатори около две езера северно от град Чарлстън.

Хеликоптер на отдела за правоприлагане на Южна Каролина също се присъедини към търсенето, след като времето се подобри в района.

Пилотът на втори F-35 се върна благополучно в обединената база Чарлстън.

Самолетите и пилотите са били с ескадрила 501 за обучение на морски изтребители, базирана в Бофорт, недалеч от атлантическото крайбрежие на Южна Каролина.

Самолетите, произведени от Lockheed Martin, струват около 80 милиона долара всеки.

Източник: АФП, Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР