Американските търговци на дребно, производители на автомобили и други компании

...
Американските търговци на дребно, производители на автомобили и други компании
Коментари Харесай

Бизнесът в САЩ се подготвя за стачка на докерите и колапс на пристанищата в страната

Американските търговци на дребно, производители на коли и други компании са изправени пред възходящи цени на доставките преди допустима стачка, която заплашва да затвори над 36пристанища идната седмица, оповестява Financial Times.

„ Реалността е, че пристанищната инфраструктура на Съединени американски щати като цяло не е проектирана да реалокира размера от 36 пристанища към Западния бряг “, сподели Дъглас Кент от Асоциацията за ръководство на веригата за доставки. Международната асоциация на докерите, която съставлява 25 000 крайбрежни служащи в пристанища от Мейн до Тексас, възнамерява да стартира стачка във вторник, в случай че пристанищните оператори не се съгласят да покачат доста заплатите и да лимитират автоматизацията.

Анализаторите на JPMorgan пресмятат, че стачката може да коства на американската стопанска система 5 милиарда $ на ден. Големите търговци на дребно към този момент форсираха вноса на ваканционни артикули и резервираха места със западните океански и железопътни превозвачи, надявайки се да избегнат спирания. В същото време транспортните разноски на фирмите са се нараснали с 20% заради нуждата от спомагателни складови площи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР