Американските собственици на Ливърпул от Фенуей Спортс Груп (ФСГ) са

...
Американските собственици на Ливърпул от Фенуей Спортс Груп (ФСГ) са
Коментари Харесай

Собствениците на Ливърпул искат да продадат клуба

Американските притежатели на Ливърпул от Фенуей Спортс Груп (ФСГ) са оповестили клуба за продажба. Новината бе обявена първо от профилираното издание " The Athletic ".

Финансовите компании Голдман Сакс и Морган Стенли към този момент са натоварени със задачата да проучат пазара в търсене на предложения. Според " The Athletic " има вид, в който договорка няма да бъде направена, само че британският футболен клуб се чака да бъде прекомерно апетитна хапка за евентуални вложители, най-много поради триумфите си в последните няколко години.

" В последно време имаше няколко смени на собствеността на клубове от Висшата лига и клюки за такива. Не е изненадващо, че ние постоянно сме питани за положението на собствеността на Ливърпул ", обявиха в изказване от ФСГ.

" ФСГ постоянно получава запитвания за това трети страни да се снабдят с акции на Ливърпул. И преди сме казвали, че при подобаващите условия ние бихме обмислили промяната на собствеността, в случай че това е в полза на Ливърпул.

ФСГ остава изцяло предан на постигането на триумфи от Ливърпул както на терена, по този начин и отвън него ", показаха още от американската компания.

Клубът от " Анфийлд " бе закупен от ФСГ през октомври 2010 година, когато капиталовата компания закупи акциите за сумата от 300 милиона лири от притежателите Джордж Джилет и Том Хикс.

Наскоро Челси бе продаден за сумата от 4,250 милиарда лири, тъй че предстоящата сума за акциите на Ливърпул се чака да бъде сходна на тази.
 Бутрагеньо: Ливърпул е доста сложен съперник, само че ние сме Реал (Мадрид)
Бутрагеньо: Ливърпул е доста сложен съперник, само че ние сме Реал (Мадрид)

" Ще се срещнат два клуба с огромна история "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР