Американските сили в Червено море са успешно извършиха пет удара

...
Американските сили в Червено море са успешно извършиха пет удара
Коментари Харесай

САЩ нанесоха пет нови удара срещу хутите

Американските сили в Червено море са " сполучливо направиха пет удара за самозащита ", с цел да осуетят офанзиви по суша и море от следените от хутите региони на Йемен, заяви Пентагонът. Ударите са нанесени в столицата Сана, сподели американската войска, и са част от поредност от дейности, подхванати от Съединени американски щати и техните съдружници против хутите, ориентирани към прекъсване на подкрепяните от Иран многократните офанзиви на бунтовниците против морските пътища на Червено море.

Петте удара са нанесени против безпилотен подводен и против различен, само че към този момент надводен транспортен съд или всъщност плаващ дрон, както и против три противокорабни крилати ракети, се споделя в известието на Пентагона. Всички те са представлявали непосредствена опасност за комерсиалните кораби и военните кораби Съединени американски щати в района. Очаква се петте удара да „ създадат интернационалните води по-безопасни “.

Хутите, които управляват огромна част от раздрания от война Йемен, в това число пристанището Ходейда, започнаха офанзивите си през ноември, заявявайки, че удрят кораби, свързани с Израел, в поддръжка на палестинците в Газа, която е опустошена от войната Израел-Хамас . Американските и английските сили дадоха отговор с удари против хутите, които от този момент оповестиха ползите на двете страни също за законни цели. Атаките в Червено море покачиха застраховките за корабните компании, принуждавайки мнозина да заобикалят Червено море, жизненоважен маршрут, който нормално носи към 12% от международната морска търговия.

Видеото е архивно!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР