Американските сили свалиха ирански дрон, преминал над американска патрулна база

...
Американските сили свалиха ирански дрон, преминал над американска патрулна база
Коментари Харесай

Американски военни свалиха ирански дрон в Сирия

Американските сили смъкнаха ирански дрон, минал над американска патрулна база в Североизточна Сирия, оповестиха въоръжените сили на Съединени американски щати, представени от Асошиейтед прес.

Инцидентът с безпилотния летателен уред става на фона на следствията от опустошителното земетресение с магнитуд 7,8, което преди повече от седмица разклати Турция и Сирия и което бе последвано от доста понижаване на напрежението в разкъсваната от война страна, отбелязва организацията.

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати сподели в изказване, че през вчерашния ден следобяд дрон е прелетял с разследваща цел над американската патрулна база в Коноко , преди да бъде свален от американските военни.

Никой не е поел отговорност за изпращането на дрона в Североизточна Сирия, където американските бази постоянно са подлагани на обстрел или на минометни офанзиви. В непосредственост до патрулните бази на Съединени американски щати са намират бази на подкрепяната от Иран милиция , както и тлеещи огнища на бойци на " Ислямска страна ", разгромени в Сирия през март 2019 г ., прецизира АП.

Има към 900 американски войски , ситуирани в Северна, Южна и Източна Сирия , които си сътрудничат с ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили в битката против бойци на Ислямска страна и притихналите им ядра, напомня агенцията
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР