Американските разузнавателни служби признават, че може никога да не успеят

...
Американските разузнавателни служби признават, че може никога да не успеят
Коментари Харесай

Откъде дойде Covid-19 вероятно ще остане загадка

Американските разследващи служби признават, че може в никакъв случай да не съумеят да разпознават произхода на Covid-19. Те обаче са безапелационни в заключението, че той не е основан като биологично оръжие, оповестява BBC.
В нов отчет, в който са обновени изследванията от кое място е тръгнал вирусът, Службата на шефа на Националното разузнаване на Съединени американски щати (ODNI) съобщи, че и предаването на болестта от животно на човек, и приключването на вируса от лаборатория са правдоподобни хипотези за това по какъв начин се е популяризирал всеобщият палач от последните две години. Информацията не била задоволителна, с цел да се стигне до дефинитивно умозаключение. Китай разкритикува отчета, предава BBC.
Констатациите бяха оповестени в разкрит отчет, който е актуализация на 90-дневната инспекция и оценка, обнародвана от администрацията на президента Джо Байдън през август. В него се споделя, че разследващата общественост остава разграничена по отношение на най-вероятния генезис на вируса. Четири организации дали мнението си за „ ниска убеденост “, че коронавирусът е произтекъл от инфектирано животно или обвързван вирус. Но една организация отбелязала „ умерена убеденост ", че първата зараза при хора най-вероятно е резултат от лабораторен случай, включващ опити или боравене с животни в Института по вирусология в Ухан.
Според обновения отчет китайските чиновници не са знаели за съществуването на вируса преди първичното експлоадиране на Covid-19 в град Ухан, в края на 2019 година Според създателите на документа Китай продължава да попречва световното следствие и да се съпротивлява да даде информация, написа BBC.
Китайските управляващи свързаха ранните случаи на Covid-19 с пазара за морски блага в Ухан, което накара учените да теоретизират и да се въртят към хипотезата, че коронавирусът за първи път е попаднал върху човек от животно. Но по-рано тази година известия в американските медии извадиха нови и нови доказателства, че е допустимо вирусът да е изтърван от лабораторията Wuhab посредством инцидентно приключване на информация и култури.

През май президентът Байдън подреди на чиновници на разузнаването да проверяват произхода на вируса, в това число теорията за приключване от лабораторията, която е отхвърлена от Китай.
В отговор на отчета на разследващите служби, китайското посолство във Вашингтон съобщи пред организация Ройтерс: „ Ходовете на Съединени американски щати да разчитат в анализите на своя разследващ уред вместо на учени, с цел да проследят произхода на Covid-19, са цялостен политически фарс. Ние поддържаме научно обоснованите старания за следене на произхода на вируса и ще продължим да бъдем интензивно ангажирани. Въпреки това ние твърдо се противопоставяме на опитите за политизиране на този въпрос. "
Около 240 милиона случая на Covid-19 са доказани по целия свят, смъртните случаи са над 4,9 милиона.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР