Американските разузнавателни служби не са предоставили на руските сили за

...
Американските разузнавателни служби не са предоставили на руските сили за
Коментари Харесай

САЩ не са предали на Русия цялата информация за терористичната атака

Американските разследващи служби не са дали на съветските сили за сигурност цялата информация, която са получили за терористичната офанзива, подготвяна от бойци в Crocus City Hall край Москва.

Както оповестява The New York Times, базирайки се на представители на европейските и американските служби, разузнаването не е направило това заради заплахата от откриване на източниците, от които са получени данните.

Изданието посочва, че през последните месеци Съединени американски щати изключително деликатно наблюдават активността на терористите от ислямската формация „ Ислямска страна – Вилаят Хорасан ”. Оперативните служители се сдобили с точна информация, че се приготвя терористична офанзива.

Но в случай че преди този момент сходна информация е била излъчена от американската страна на Русия напълно, този път не е била предадена цялата информация.

Цитирайки за източник Андрей Солдатов, който медиите назовават ​​експерт по съветското разузнаване, вестникът оповестява, че „ с цел да можете в действителност да предотвратите терористични офанзиви, имате потребност от в действителност добра и ефикасна система за шерване и събиране на разследваща информация “.

Според Солдатов такова доверие е належащо както вътре в страната, по този начин и с ведомствата на други страни, нужна е добра съгласуваност.

„ Тук имате проблеми “, споделя специалистът.

Освен това изданието показва, че Русия е един от главните военни поддръжници на съперниците на Ислямска страна в Близкия изток, в това число сирийския президент Башар Асад. И това го трансформира в „ основна цел на ислямистка екстремистка група “.

Коментирайки обявата в медиите, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че „ сходни известия на The New York Times би трябвало да се третират доста внимателно “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР