Американските разузнавателни агенции засекли признаци преди дни, че шефът на

...
Американските разузнавателни агенции засекли признаци преди дни, че шефът на
Коментари Харесай

Американското разузнаване знаело от дни за бунта на Пригожин. Опасявали са се до какво ще доведе хаосът

Американските разследващи организации засекли признаци преди дни, че шефът на наемниците Евгений Пригожин се готви да се надигне против съветското отбранително ведомство, оповестиха американски медии в събота.

„ Washington Post “ и „ New York Times “ чиновници на разузнаването да дали информация в Белия дом, Пентагона и Капитолия по отношение на риска за вълнения в нуклеарно въоръжена Русия. Това е станало ден преди самите събития в петък през нощта и събота.

Разузнавачи за първи път почнали да прихващат сигнали, че Пригожин и неговите наемници от Вагнер имат намерение да се насочат против съветското военно управление в средата на юни, твърди WP.

Според NYT информацията била сигурна, само че и тревожна, тъй като е имало опасения до какво може да докара хаоса в страна с мощен нуклеарен боеприпас.

Американските организации имат вяра, че самият Путин е бил осведомен, че Пригожин, който в миналото е бил непосредствен съдружник, е възнамерявал протеста му най-малко ден преди да се случи, оповестява Post.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР