Американските мобилни оператори от години твърдят, че предлагат изключително бърза

...
Американските мобилни оператори от години твърдят, че предлагат изключително бърза
Коментари Харесай

САЩ са с една от най-бавните 5G мрежи в целия свят

Американските мобилни оператори от години настояват, че оферират извънредно бърза 5G връзка, която ще разреши свалянето на HD филми за по-малко от минута и ще свързва самостоятелни коли със забележителна лекост. Това явно към момента не се е случило и нов отчет на Ookla слага Съединени американски щати на дъното на листата от 40 страни, що се отнася до 5G разпространяването. За задачата мрежовите експерти ревизират какъв % от потребителите с 5G устройства в действителност употребяват 5G връзката си през тази есен. По този единствен аршин Съединени американски щати са преди всичко с 49.2 %.

Нещата обаче не са толкоз елементарни.

Реалните скорости на събаряне и качване през 5G връзка са напълно друг параметър. Именно там скоростите в Съединени американски щати са измежду най-лошите при всички страни с 5G мрежи. Средната експедитивност на събаряне в Съединени американски щати е 93 Mbps, до момента в който във Англия тя е 184 Mbps, а в водача Южна Корея – 493 Mbps. Аналогично Съединени американски щати са на сходна позиция при 5G скорост на качване.

Разпространението на 5G мрежите и повишението на скоростите ще бъдат основни фактори в привличането на повече консуматори в 5G лоното. Въпреки че последните няколко години мобилните оператори наляха милиарди в 5G мрежи, тази инвестиция не е донесла качествена разлика за крайните консуматори. В резултат като цяло болшинството към момента не желаят да харчат съществено за 5G връзка и апарати. Успоредно изследване на JD Power открива, че цели 55 % от американците не биха платили един $ повече за 5G услуга и едвам 7 % са склонни да платят 20 $ от горната страна за 5G артикули и услуги.

Източник: HICOMM
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР