Американски митнически служители заловиха фалшиви дизайнерски часовници на стойност над 4 милиона долара в Кентъки

...
Американските митнически и гранични служители в Кентъки твърдят, че са
Коментари Харесай

Американските митнически и гранични служители в Кентъки твърдят, че са заловили фалшиви дизайнерски часовници на стойност милиони долари миналия месец.

Няколко пратки с фалшиви стоки – включващи етикети Rolex, Omega и Cartier – бяха открити в корабния център Луисвил през юли, според съобщение за новините.

Ако 130-те часовника, съдържащи се в девет пратки от Хонконг, бяха истински, те щяха да имат препоръчителна цена на дребно от над 4,24 милиона долара, съобщиха от митническата агенция.

Търговските експерти на CBP в Центровете за върхови постижения и експертиза установиха, че всички часовници са фалшиви. Фалшивите часовници са сред най-често залавяните фалшификати, посочват от агенцията.

 Тези фалшиви часовници бяха задържани от митнически служители на САЩ през юли 2023 г.“ class= Тези фалшиви часовници бяха задържани от митнически служители на САЩ през юли 2023 г. Митници и гранична защита на САЩ

Пратката с часовници включва и устройства с етикети на марките Bvlgari, Patek Philippe, Hubolt и Audemars Piguet.

Властите казват, че повечето от пратките са били на път за Флорида и други места. Всички часовници са конфискувани за нарушаване на защитени търговски марки, според съобщението.

В един типичен ден през фискалната 2022 г. CBP съобщи, че е конфискувала продукти на стойност 8 милиона долара с нарушения на правата на интелектуална собственост.

 Американски митнически и граничен агент беше обвинен по федерални обвинения в подкупи, телеграфни измами и „контрабанда на извънземни“, според съдебните документи. class= Американски митнически и граничен агент беше обвинен по федерални обвинения в подкупи, телеграфни измами и „контрабанда на извънземни“, според съдебни документи. ALLISON DINNER/AFP/AFP чрез Getty Images

„Тъй като потребителите все повече купуват от онлайн доставчици или доставчици на трети страни, нашите служители са на първа линия, за да се предпазят от измамници, които очакват да спечелят пари от продажба на фалшиви стоки“, каза ЛаФонда Д. Сътън-Бърк, директор на полеви операции на CBP в Чикаго.

През предходната фискална година агенцията заяви, че е конфискувала 153 810 фалшиви часовника, които биха имали приблизителна стойност от над 596 милиона долара, ако бяха оригинални.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР