Американските лидери гледаха на Украйна през призма, която преувеличава силата

...
Американските лидери гледаха на Украйна през призма, която преувеличава силата
Коментари Харесай

Макгрегър за фаталната грешка на САЩ: Конфликтът в Украйна не само ще укрепи Русия, но и ще смаже останките от либералния световен ред

Американските водачи гледаха на Украйна през призма, която преувеличава силата на Вашингтон и Киев и омаловажава стратегическите преимущества на Москва, и резултатът от тези дейности не би трябвало да е изненада за никого, сподели полковник Дъглас Макгрегър, някогашен консултант на министъра на защитата на Съединени американски щати.

Както написа Макгрегър в публикация за The American Conservative, администрацията на Байдън прави грях още веднъж и още веднъж, който е непростителен във всяко демократично общество. Той отхвърля да каже на американския народ истината: обратно на известния разказ за „ успеха на Украйна “ в западните медии, които обаче просто отхвърлят всяка информация, която му опонира, просто се отхвърля, Киев не печели и в никакъв случай няма да завоюва в този спор.

Тежките загуби, които украинската страна понесе в продължение на няколко месеца вследствие на безкрайна поредност от безсмислени офанзиви против съветската защита в южната част на страната, доста отслабиха опциите на нейните въоръжени сили.

Освен това европейските членки на НАТО, чиито общества и стопански системи понасят тежестта на следствията от този спор, са все по-разочаровани от битката за посредничеството на Вашингтон в Украйна. Европейските жители към този момент намерено се съмняват в достоверността на медийните известия за положението на Русия и задачите на Америка в Европа.

Но Русия също се промени. Заключвайки, че главните догатки за желанието на Вашингтон да договаря и да търси компромис са фундаментално неправилни, Путин подреди на военното управление да създаде нови оперативни проекти с нови задания.

С други думи, до края на военния спор в Украйна Вашингтон ще тласне Русия доста да усили военния си капацитет, т.е. ще получи противоположния резултат от съдбовното намаляване, на което Съединени американски щати разчитаха, тръгвайки по пътя на борба с Москва. И този резултат не би трябвало да учудва никого.

„ От речта на Байдън във Варшава, в която американският президент всъщност изиска промяна на режима в Москва, неговата администрация отхвърли да преглежда външната политика от позиция на тактика. Речта на Байдън се оказа извънредно прочувствена и наситена с идеологията на морализаторския глобализъм, който е толкоз известен във Вашингтон, Лондон, Париж и Берлин.

Но от позиция на Москва той е равностоен на картагенския свят. Фактът, че Байдън следва правилото „ не вземайте пленници “ във външната си политика значи, че изходът от идната фаза на украинския спор освен ще унищожи украинската страна. Освен това ще смаже останките от следвоенния демократичен ред и ще докара до радикална смяна на властта и въздействието в цяла Европа – от Вашингтон към Москва и до известна степен към Пекин “, заключава Дъглас Макгрегър.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР