Американските износители на уиски вече над година работят под тежестта

...
Американските износители на уиски вече над година работят под тежестта
Коментари Харесай

Американските производители на уиски страдат от европейските мита

Американските експортьори на уиски към този момент над година работят под тежестта на европейските мита от 25% и това към този момент се отразява осезаемо на бизнеса им, написа Reuters. Оттогава насам компании като Mountain Laurel Spirits са изгубили към 10% от приходите си, а европейските дистрибутори значително отбягват американските производители заради простата причина, че до момента в който стигнат рафтовете в магазините на Стария континент, те към този момент са на неконкурентна цена.

Европейските мита влязоха в действие като отговор на други търговски бариери от страна на администрацията на президента Доналд Тръмп в Съединени американски щати. Сега високоалкохолната промишленост се опасява от нови ограничения от страна на Съединени американски щати, които надлежно биха били посрещнати от ответни от страна на Европа.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От облага към нула

" Преминахме от това да имаме мощно печеливш бизнес към това да сме на нула ", разяснява Хърман Михалич, притежател на Mountain Laurel. Компанията му не е единствената с проблеми: доставките по посока Европа са спаднали с 21% в 12-те месеца сред юни 2018 и 2019 година, сочат данните от американската индустриална група Distilled Spirits Council. Според сдружението сега американските производители на уиски са жертва на мита от страна освен на Европейски Съюз, само че и Китай, Турция, Канада и Мексико.

В цифри това значи, че от средата на 2017 доникъде на 2018 година Съединени американски щати са изнесли уиски и бърбън за 757 млн. $, а за същия интервал година по-късно износът е паднал до 597 млн. $. Износът е огромна част от приходите на американските производители на уиски, които за 2018 година имат общи продажби за 3.6 милиарда $.

Съпътстващи вреди

" Американските уискита се трансфораха в съпътстващи вреди на борбите с мита ", разяснява Крис Суонгър, изпълнителен шеф на Distilled Spirits Council пред американски търговски представители при започване на август. Според Суонгр Вашингтон не би трябвало да постанова нови мита, тъй като ответните ограничения от страна на Европа ще ударят още по-силно промишлеността. В момента в нея рабтоят над 78 хиляди души, само че съгласно групата е допустимо 11 хиляди от тях да бъдат изгубени, в случай че комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Европейски Съюз се влошат.

Лоша вест за американската промишленост е и фактът, че Съединени американски щати не съумяват да се възползват от последните дни на взрива на високоалкохолната промишленост. Данни на Асоциацията на дестилериите в Кентъки демонстрират, че производството на бърбън през 2018 година е достигнало 1.7 млн. барела, най-високото равнище от 1972 година насам. Очакванията на анализаторите обаче са, че тези равнища няма да се задържат и търсенето на световно равнище ще стартира да спада.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР