Американските избиратели предпочитат републиканците пред демократите за решаване на проблемите

...
Американските избиратели предпочитат републиканците пред демократите за решаване на проблемите
Коментари Харесай

Републиканците в САЩ с едни гърди напред пред демократите преди междинните избори

Американските гласоподаватели избират републиканците пред демократите за решение на проблемите с имиграцията и престъпността, а това значи, че смисъла, което републиканците придават на сигурността по границата и оправянето с престъпността може да им помогне на междинните избори на 8 ноември, демонстрира изследване на Ройтерс/Ипсос, заяви Българска телеграфна агенция.

Проучването, осъществено сред 27 септември и 3 октомври, акцентира преимуществата на Републиканската партия преди изборите, за които тя се обрисува като любимец да завоюва контрола над Камарата на представителите, а може би и в Сената (двете камари в Конгреса на САЩ).

Четиридесет % от записаните гласоподаватели декларират, че републиканците са партията, способна да се оправи с имиграцията, спрямо 32%, които считат, че по-добрият избор в това отношение са демократите.

За решение на проблемите с престъпността 39% избират републиканците, а 30% -демократите. Останалите са дали отговор, че не знаят, избрали са друга партия или самостоятелни претенденти.

Въпреки че високото ниво на инфлацията остава главната причина за безпокойствие за американските гласоподаватели, престъпността и имиграцията се считат за значими тематики за обосноваване на главните гласоподаватели на републиканците да излязат и да гласоподават, както и за привличане на гласове от самостоятелните и умерените демократи.

Като цяло в изследването 30% от записаните гласоподаватели декларират, че главната им грижа е инфлацията, 5% са избрали имиграцията, а 4% показват престъпността.

Има някои признаци, че престъпността и имиграцията - в това число незаконната имиграция - се усилват.

Публикувано предишния месец изследване демонстрира, че броят на убийствата е намалял през първата половина на 2022 година спрямо 12 месеца по-рано, само че грабежите и нападенията са се нараснали.

Делът на родените в чужбина от популацията на Съединени американски щати се е нараснал до 14,3% през 2021 година, което е най-високото равнище от началото на 1900 година, до момента в който арестите на мигранти, опитващи се да преминат американско-мексиканската граница, се усилиха до рекордно високи цифри от встъпването в служба на президента демократ Джо Байдън през 2021 година

Предимството на републиканците заради отношението им към престъпността и имиграцията е най-силно изразено измежду някои от главните групи от електората на партията, като да вземем за пример неиспаноезичните бели без висше обучение. Сред тези респонденти в изследването на Ройтерс/Ипсос делът на подкрепящите републиканците е два пъти по-голям, в сравнение с този на подкрепящите демократите.

Но силата на републиканците се простира надалеч оттатък тази демографска група група.

Сред дамите, които са декларирали, че живеят в предградията - група, която изигра решаваща роля в последните избори в Съединени американски щати - републиканците водят пред демократите със седем % във връзка с имиграцията и с 8% във връзка с престъпността.

Хората с висше обучение - съществена група от подкрепящите демократите гласоподаватели - по въпросите за имиграцията са избирали по-често демократите. Но те са съвсем поравно разграничени сред двете партии по въпросите на престъпността.

Политически стратези и от двете партии споделят, че републиканците употребяват безпокойството на някои гласоподаватели по отношение на престъпността и имиграцията частично, с цел да противодействат на мощните позиции на демократите в региона на абортите, след решението от юни на доминирания от консерваторите Върховен съд на Съединени американски щати, което анулира конституционното право на аборт. Шест % от записаните гласоподаватели в изследването показват смяната на законите за абортите като тяхна съществена грижа.

Проучването на Ройтерс/Ипсос демонстрира, че дамите от предградията са предпочели демократите пред републиканците в съответствие 40% към 24% по въпроса за абортите.

В онлайн изследването са взели участие 4415 души от цялата страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР