Американските и британските сили свалиха вчера вечерта в Червено море

...
Американските и британските сили свалиха вчера вечерта в Червено море
Коментари Харесай

САЩ съобщиха, че в Червено море са били свалени 18 дрона и 3 ракети, изстреляни от хусите

Американските и английските сили смъкнаха през вчерашния ден вечерта в Червено море 18 дрона и 3 ракети, изстреляни от йеменските бунтовници хуси, оповестиха въоръжените сили на Съединени американски щати, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Хусите, които разполагат с поддръжката на Иран, направиха в южната част на Червено море сложна офанзива по ирански план благодарение на дронове, противокорабни крилати ракети и една противокорабна балистична ракета ", се споделя в изказване на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, което дава отговор за интервенциите в Средния изток.

В интервенцията по свалянето на дроновете и ракетите са взели участие три американски разрушителя, един английски военен транспортен съд и изтребители, ситуирани на американския самолетоносач " Айзенхауер ". Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати прецизира, че няма вреди и ранени в редиците на съдружните сили.

Откакто стартира войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", хусите започнаха постоянно да правят офанзиви в Червено море и да пречат на интернационалния морски трафик. Те споделят, че вършат това от взаимност с палестинците в линията Газа.

Израел предприе военни дейности против " Хамас " в линията Газа, откакто бойци на палестинското придвижване направиха на 7 октомври предходната година невиждана офанзива против еврейската страна.

Съединени американски щати и техни съдружници започнаха интервенцията " Пазител на благоденствието ", която има за цел гарантирането на сигурността на морския трафик в Червено море.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР