Американските фондови индекси в понеделник демонстрираха активен спад, след рекордния

...
Американските фондови индекси в понеделник демонстрираха активен спад, след рекордния
Коментари Харесай

Водещите индекси на пазара на акции в САЩ в понеделник спаднаха с над 2 %


Американските фондови показатели в понеделник демонстрираха деен спад, след рекордния от 2008 година срив през предходната седмица.
Индексът Dow Jones Industrial Average съгласно данните от сесията на 24 декември спадна с 653,17 пункта или с 2,92 % до 21792,50 пункта.
Standard & Poor`s 500 се намали с 65,52 пункта или 2,71 % - до 2351,1 пункта.
Nasdaq Composite загуби 140,08 пункта или 2,21 % - до 6192.92 пункта.

Петролът вид WTI с доставка за февруари поевтиня с 6,7 % до 42,53 $ за барел. Фючърсът за февруари за Brent се срина с 6,2 % до 50,47 $ за барел. И за двата сорта това е най-ниската цена от юли 2017 година

В понеделник фондовите тържища в Съединени американски щати бяха с понижено работно време, а през днешния ден ще бъдат затворени по отношение на празниците, като упованието е търговията през задаващата се последваща седмица да е под междинната. Поради неналичието на статистически данни пазарите се водят от полиитическите вести, като преди всичко е прекъсването на работата на американското държавно управление. Както стана ясно в понеделник финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин е провел поредност от срещи с шефовете на американските банки, с цел да се убеди в тяхната ликвидност и съгласно информацията той е получил такава. Въпреки тона обаче акциите на споменаваните банка в понеделник спадат както следва: Bank of America - на 0,5%, Morgan Stanley - на 1,8%, Citigroup - на 2%, JPMorgan Chase - на 2,2%, Goldman Sachs - на 2,3%, а Wells Fargo - на 3,4%.

Анализаторите не бързат да вършат прогнози, само че от ден на ден обръщат внимание на страничнното на пръв взор " леко спречкване " сред шефа на Фед и президента Тръмп.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР