Американските фирми за разплащане Mastercard и Visa блокират операциите на

...
Американските фирми за разплащане Mastercard и Visa блокират операциите на
Коментари Харесай

Mastercard и Visa блокират руски банки

Американските компании за разплащане Mastercard и Visa блокират интервенциите на няколко съветски финансови институции в мрежите си в сходство с държавните наказания, наложени против Москва поради нашествието в Украйна.

Visa разгласи, че подхваща бързи дейности, с цел да подсигурява спазването на глобите, като добави, че ще подари 2 млн. $ филантропична помощ. Други 2 млн. $ дава обещание и Mastercard, написа „ Ройтерс “

„ Ще продължим да работим с регулаторите в бъдещите дни, с цел да съблюдаваме напълно отговорностите си в развиване “, написа Mastercard в свое изказване.

Правителствените наказания изискват Visa да ограничи достъпа до мрежата си за субекти, влезнали в листата на Съединени американски щати за лица и компании, чиито активи се блокират, прочут като „ Списък на особено посочените жители и блокирани лица “ съгласно източник на „ Ройтерс “.

Съединени американски щати прибавиха разнообразни финансови институции към листата, в това число централната банка на Русия и втория по величина заемодател ВТБ. В събота Англия, Европа, Канада и Щатите оповестиха нови наказания против Русия, в това число блокиране на достъпа на избрани кредитори до интернационалната платежна система SWIFT.

В неделя и понеделник на фона на опасенията, че банковите карти може да престанат да работят или банките ще лимитират тегленето на пари в брой доста руснаци се втурнаха към банкоматите и чакаха на дълги опашки, с цел да изтеглят пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР