Американските дронове събират разузнавателни данни, които впоследствие се използват от

...
Американските дронове събират разузнавателни данни, които впоследствие се използват от
Коментари Харесай

Анатолий Антонов: Американските дронове събират разузнавателни данни, които предоставят на Киев

Американските дронове събират разследващи данни, които след това се употребяват от Киев за нанасяне на удари по съветските сили и територията на Руската федерация. Това съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, представен от ТАСС.

 

Неприемливата активност на американската войска в непосредствена непосредственост до нашите граници е причина за безпокойствие. Ние сме добре осведомени с задачата, за която се употребяват такива безпилотни разследващи и ударни транспортни средства, сподели дипломатът във връзка с сваления американския дрон MQ-9 в Черно море.

 

По думите му американски безпилотни летателни апарати правят такива прелитания всекидневно. Какво вършат те на хиляди километри от Съединените щати? Отговорът е явен: те събират разследваща информация, която след това се употребява от режима в Киев за удари по нашите въоръжени сили и територия, поясно Антонов.

 

Нека си зададем един риторичен въпрос: в случай че да вземем за пример съветски ударен дрон се появи покрай Ню Йорк или Сан Франциско, каква ще бъде реакцията на Военновъздушни сили и Военноморски сили на Съединени американски щати? Сигурен съм, че дейностите на американските военни ще бъдат безкомпромисна по своята същина, недопускаща пробив в нейното въздушно или морско пространство, акцентира посланикът. Предполагаме, че Съединените щати ще се въздържат от по-нататъшни спекулации в медийното пространство и ще спрат да летят покрай съветските граници, добави той.

 

Русия възприема всевъзможни дейности с потребление на американски оръжия и техника като намерено враждебни. Вашингтон към този момент достави на Киев оръжия на стойност 33 милиарда $. Само помислете за тази цифра. Абсолютно явно е, че Съединени американски щати водят обстановката към умишлена ескалация, изпълнена с директен въоръжен спор, уточни той.

 

Съединени американски щати няма да разрешат сваленият дрон да попадне в несъответствуващи ръце
Съединени американски щати няма да разрешат сваленият дрон да попадне в несъответствуващи ръце

 

До напрежение с Русия докара случаят

Вярваме, че е значимо линиите за връзка да останат отворени. Русия не търси борба и се афишира за прагматично съдействие в полза на народите на нашите страни, сподели още Антонов.

 

Според съветското министерство на защитата средствата за ръководство на съветските въздушно-космически сили са записали полет на американски дрон MQ-9 в региона на полуостров Крим. От ведомството прецизираха че, полетът е осъществен с изключени транспондери в нарушаване на границите на зоната на краткотрайния режим за потребление на въздушното пространство, открит за осъществяване на специфична военна интервенция, предоставени на всички консуматори на интернационалното въздушно пространство и оповестени в сходство с интернационалните стандарти.

 

От съветското МО прибавиха, че дронът вследствие на внезапно маневриране е влезнал в неконтролиран полет със загуба на височина и се е сблъскал с водната повърхнина. Руските изтребители не са употребявали бордово оръжие, не са влизали в контакт с безпилотен летателен уред и са се завърнали наред на летището за базиране, прецизират от военното ведомство.

 

Според Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, съветски аероплан Су-27 е блъснал перката на американски дрон, което е довело до рухването му във водите на Черно море.

 

MQ-9 Reaper е модулен разузнавателно-ударен безпилотен летателен уред, оборудван с турбовитлов мотор, който му разрешава да развива скорост над 400 км/ч. Максималната дълготрайност на полета му е 24 часа. Способен е да носи ракети въздух-земя и въздух-въздух, както и бомби с лазерно ориентиране.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР