Американски войник беше осъден във вторник на 25 години затвор

...
Американски войник беше осъден във вторник на 25 години затвор
Коментари Харесай

Американски войник целувал знамето на ИДИЛ, влиза в затвора

Американски боец беше наказан във вторник на 25 години затвор за опит да окаже поддръжка на „ Ислямска страна “, предва AFP.

Базираният в Хавай 35-годишен Икайка Ерик Канг, чиято присъда е част от съглашение за подпомагане със прокуратурата, също по този начин ще бъде под наблюдаване минимум 20 години след освобождението му от пандиза.

Според управляващите Канг, сержант в американската войска, е почнал да симпатизира на ислямистката формация при започване на 2016 година и постоянно е гледал пропагандни видеоклипове, оповестени онлайн от терористичната група, като е изразявал предпочитание да стане член.

Прокурорите обявиха, че той е приказвал в детайли за осъществяването на съответни актове на принуждение, в това число стартирането на офанзиви на обществени събирания като Коледния церемониал в Хонолулу и планирането на гибелен бомбен атентат в армейското поделение, където служи.

През юни и юли предходната година той се е срещнал с сътрудници на ФБР под прикритие, които се показват като хора с връзки в „ Ислямска страна “ и им е дал секретни материали. Също по този начин е снабдил сътрудниците с дребен въздушен дрон и военно облекло и екипировка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР