Американски военнослужещ беше арестуван по обвинения, че е оказал материална

...
Американски военнослужещ беше арестуван по обвинения, че е оказал материална
Коментари Харесай

Американски войник купил дрон на джихадистите

Американски военнослужещ беше задържан по обвинявания, че е оказал материална помощ на терористите от „ Ислямска страна “, заяви Washington Times.

34-годишният Икайка Канг е арестуван на Хаваите, където е ситуирана 25-а пехотна дивизия на американските въоръжени сили. Войникът е служил в Ирак и Афганистан.

Според обвиняването задържаният се е врекъл във честност на джихадистката формация. ФБР показва, че Икайка Канг даже е оказал помощ за закупуването на дрон, благодарение на който бойците на „ Ислямска страна “ да знаят за дебнещите ги рискове.

Американският военнослужещ също така е желал да употребява оръжието си, с цел да „ убие доста хора “, считат проверяващите. Войникът е правил и видеозаписи от бойни тренировки, които са били предопределени за джихадистите.

Смята се също по този начин, че Икайка Канг е направил копия на секрети документи през 2015 година и се е опитал да ги съобщи на терористите. Те са съдържали имената на сътрудници под прикритие.

Войникът е бил задържан от сътрудници на спецчастите SWAT след следствие, траяло повече от година. Неговият татко разкри, че е бил положително дете, само че неотдавна му споделил, че е приел исляма.

По всяка възможност военнослужещият се е радикализирал. По случая се води следствие. Това не е първият сходен случай в американската войска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР