Американски въздушен удар по ракетна установка късно в понеделник осуети

...
Американски въздушен удар по ракетна установка късно в понеделник осуети
Коментари Харесай

Американски въздушен удар е осуетил ракетна атака срещу иракска база

Американски въздушен удар по ракетна установка късно в понеделник осуети нахлуване против военновъздушната база " Айн ал-Асад " , която е хазаин на американските и други интернационалните сили в Западен Ирак, са декларирали два източника от иракската войска, представени от Ройтерс.

Иракски военни източници споделиха, че ракетна установка, монтирана на каросерията на дребен камион, е била паркирана в селски регион на към 7 км източно от базата, с минимум две ракети, подготвени да бъдат изстреляни към " Айн ал-Асад ".

Въздушният удар на Съединени американски щати е унищожил установката, сподели чиновник на армията.

Представители на ръководената от Съединени американски щати коалиция не бяха открити незабавно за коментар по отношение на удара.

Съединените щати имат 900 бойци в Сирия и още 2500 в прилежащ Ирак и споделят, че тяхната задача е да поучават и подкрепят локалните сили, опитващи се да предотвратят възраждането на " Ислямска страна ", която през 2014 година завладя огромни елементи от двете страни, само че по-късно беше отблъсната.

Откакто войната сред Израел и Хамас стартира предишния октомври, американската войска е била атакувана минимум 100 пъти в Ирак и Сирия, нормално с ракети и атакуващи дронове.

Свързани с Иран милиции в Ирак и Сирия се опълчват на акцията на Израел в Газа и държат Съединени американски щати отчасти виновни за израелските дейности.
 Ирак закрива антитерористичната коалиция на Съединени американски щати в страната
Ирак закрива антитерористичната коалиция на Съединени американски щати в страната

След като при американска офанзива почина водач на милиция в Багдад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР