Американски учени установиха, че яденето на варени или печени картофи

...
Американски учени установиха, че яденето на варени или печени картофи
Коментари Харесай

Жена започна да яде картофи ВСЕКИ ДЕН, няма да повярвате какво се случи

Американски учени откриха, че яденето на варени или печени картофи намалява кръвното налягане и оказва помощ за попречване на хипертония. Резултатите от проучването са оповестени в списание „ Nutrients “.

Картофите са главен източник на калий. Изследователи от университета Пардю изследват резултатите на добавките с калий върху кръвното налягане и други рискови фактори за сърдечно-съдовите болести. 
 Ето кои хора НИКОГА не би трябвало да пият кафе Ето кои хора НИКОГА не би трябвало да пият кафе
Мит или действителност? Кафето потребно ли е за вас? Ако се ръководите от обстоятелствата, сте прав. Нови изследвания прибавят към досегашните отчети...

В клиничните изпитвания са взели участие 30 мъже и дами с диагноза хипертония или предхипертония. Резултатите демонстрират, че потреблението на печени или варени картофи води до по-ниско кръвно налягане спрямо контролната група, която се е хранила с типична американска храна, която не включва картофи.

Авторите също по този начин откриват, че обратно на общоприетото разбиране, че висококалоричната алтернатива за готвене на картофи, пържените картофи, е нездравословна за сърдечно-съдовата система, ежедневната порция от този артикул, съдържащ 330 калории, не въздейства негативно на кръвоносните съдове.

Благоприятният резултат на картофите се основава на обстоятелството, че те понижават задържането на натрий в организма и в това отношение, откриват учените, въздействат даже по-добре от питателните добавки с калий.

Изследователят доктор Кони Уивър сподели: " Съотношението калий към натрий е може би най-важното в подтекста на цялата хранителна матрица. 
 Не комбинирайте изварата с ТОВА, става рискова за здравето Не комбинирайте изварата с ТОВА, става рискова за здравето
Павел Исанбаев, експерт по намаляване в клиниката Bormental в Челябинск, сподели пред РИА Новости с какви артикули е потребно да се примес...

Картофите съставляват към 20% от зеленчуците, които ядат американците. Според създателите те са доста значими, така попълнят на дефицита на хранителни субстанции, диетични фибри и калий. Консумацията единствено на един приблизително огромен картоф задоволява към 10% от дневните потребности на възрастен от калий.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР