Американски учени създодаха система с изкуствен интелект, която може да

...
Американски учени създодаха система с изкуствен интелект, която може да
Коментари Харесай

Учени разчетоха бебешкия език, системата показва от какво има нужда детето

Американски учени създодаха система с изкуствен интелект, която може да дешифрира крясъците и плачовете на бебето и да откри от какво се нуждае то, заяви Лайф.

Математици от университета на Северен Илинойс в Декалб си сложили за цел да разработят система, която разпознава и схваща " бебешкия език ", предава Българска телеграфна агенция.

" Главната ни задача е да подобрим здравето на дребните деца и да облекчим живота на родителите и бавачките - съобщи Личуан Лю от университета. - Скоро ще стартираме съдействие с лечебни заведения и медицински проучвателен центрове. То ще способства освен за по-нататъшните тествания на системата, само че и за използването й в практиката. "

Лю означи също, че при основаването на изкуствения разсъдък екипът е имал поради вижданията на педиатри и родители, които са уверени, че плачът на бебето се трансформира според от това, което сега не му доближава.

Учените предположили, че плачът и крясъците на бебето са подвластни на същите правила за различаване, както членоразделната тирада. Затова приложили методика за дешифриране на звуци и въз основа на нея основали аналог, който превежда " бебешкия език ". Първоначално благодарение на системата анализирали направени при едни и същи обстановки записи на бебешки викове и отделили общите характерности. След това се пробвали да класифицират бебешките викове. В резултат на прослушването на няколкостотин сходни аудиозаписа системата отделила десетина сигнала в рева и " речта " на бебето, които демонстрират, че то желае да яде, да спи и така нататък /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР