Американски учени дават ценни съвети на родители, отговаряйки на един

...
Американски учени дават ценни съвети на родители, отговаряйки на един
Коментари Харесай

Как да възпитаваме правилно децата – отговарят учените

Американски учени дават скъпи препоръки на родители, отговаряйки на един доста чест и от време на време противоречив въпрос. А точно – дали е по-правилно да бъдем строги при възпитанието на детето или повече триумф ще имаме, в случай че заложим на приятелския метод.

Тези две полюсни схващания по тематиката и едно – по средата не престават да битуват и през днешния ден. В единия случай се допуска, че децата се възпитават по-добре, в случай че има ясни правила и сме строги с тях. Според другата школа би трябвало да бъдем другари с малчуганите, тъй като по този начин те ще ни споделят всичко и ще живеем заедно, спокойно и добродушно. По средата е мнението, че при възпитанието на детето „ в едната ръка би трябвало да държим пръчката, а в другата – колбаса “, или с други думи, да реагираме съгласно обстановката.

Какво е новото по тази безконечна тематика

Сега стана ясно, че дете, възпитано с властническия способ, на първо място става службогонец, като демонстрира в общуването си с другите жестоки страни от характера си.

По мнението на учените този способ се явява най-деструктивният, защото не допуска никакви пояснения. На детето просто се споделя какво се изисква, а за всяко отклоняване от разпоредбите следва наказване.

Какво оферират учените

Учените считат, че най-хубавият способ на образование е този, който се основава освен на рационални пояснения за аргументите на едни или други дейности, само че и на обич.

Само в случай че непрекъснато поддържаме връзка с детето, без да го заплашваме, може да отгледаме умен и всестранно развъртян човек.

По материали от   /  източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР