Американски танкери с втечнен газ осъществяват първите доставки за Украйна,

...
Американски танкери с втечнен газ осъществяват първите доставки за Украйна,
Коментари Харесай

САЩ отвориха морски път за доставки на втечнен ”газ на свободата” за Украйна

Американски танкери с полутечен газ реализират първите доставки за Украйна, съобщи посолството на Съединени американски щати в Киев. ”Газът на свободата ” назовават втечненото гориво от Съединени американски щати украинските медии.
Първият танкер дойде в пристанище Швиноуйшче на балтийския бряг на Полша.

" Още една стъпка в помощта за Украйна да реализира енергийна самостоятелност ", обявиха представители на американското посолство.

На 31 август Съединени американски щати, Полша и Украйна подписаха междуправителствено съглашение за съдействие в доставките на природен газ.

Полският терминал има благоприятни условия годишно да преработва от течно в газообразно положение до 5 милиарда куб. м, като до 2023 година ще усили мощността си един и половина пъти. Така в полския хъб ще се натрупат остатъци от към 3 милиарда куб. м газ, който ще бъде предлаган за продажба.

Полша към този момент съобщи планове след 2022 година да се откаже от доставките на съветски газ, смятайки покупките от Съединени американски щати за стопански по-изгодни. Според полски специалисти, втечненият американски газ излиза с 20-30 % по-евтин от съветското синьо гориво.

Същия стратегически курс възприе и Литва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР