Американски стратегически дрон RQ-4 Global Hawk и двойка изтребители F-18

...
Американски стратегически дрон RQ-4 Global Hawk и двойка изтребители F-18
Коментари Харесай

Американски дрон RQ-4 Global Hawk и двойка изтребители F-18 забелязани в Черно море

Американски стратегически дрон RQ-4 Global Hawk и двойка изтребители F-18 видяни в региона над Черно море. Дронът и двойката американски изтребители летят над западната част на Черно море и в румънското въздушно пространство.

Американският стратегически безпилотен дрон RQ-4 Global Hawk се е намирал над Черно море повече от 24 часа, предпазен от изтребители F-18. Той е изхвърчал от авиобаза Сигонела в посока Черно море и Крим.

Целта на тази продължителна задача на американския стратегически разследващ безпилотен аероплан RQ-4 Global Hawk остава незнайна, само че експерти считат, че сходни дейности са свързани с опитите на украинската войска да развие контранастъпление в Херсонска област.

 

Повече от 24 часа е изкарал във въздуха дронът Global Hawk при последния си полет над Черно море. Той е бил придружаван от два изтребителя F-18. Като съгласно данните на " Флайт радар " дронът е изхвърчал от италианската база " Сигонела " до Катания.

Базирането на разследващите дронове RQ-4 Global Hawk в " Сигонела " стартира още през 2019 година като там има пет такива машини. Те са обща благосъстоятелност на страните-членки на НАТО и обезпечават разследваща информация за всички.

След излитането си от Италия, дронът минава над България и навлиза във въздушното пространство над Черно море. В продължение на денонощие той кръжи на юг от Крим като употребява основно българското и румънското въздушно пространство.

С оглед на опциите на системите за оптично и електронно разузнаване на RQ-4 Global Hawk, последният може да координира дейностите на украинската войска.

 

Дроновете RQ-4 Global Hawk са създадени от американската компания " Нортроп Груман " и цената на една численост е 170 млн. $. Те могат да презареждат във въздуха и са предопределени да събират разследваща информация от огромна височина. Базираните в Италия машини се употребяват интензивно още от началото на войната на Русия против Украйна през февруари. Като първите полети на дроновете счупиха върховете от консуматори, които проследяваха полетите им през " Флайт радар ".

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР