Американски служители спряха стотици предимно венецуелски мигранти да влязат в

...
Американски служители спряха стотици предимно венецуелски мигранти да влязат в
Коментари Харесай

Стотици мигранти опитаха да нахлуят в САЩ през границата с Мексико

Американски чиновници стопираха стотици най-вече венецуелски мигранти да влязат в страната от Мексико, откакто огромна група съумя да пробие мексиканските опашки, с цел да изиска леговище в Съединени американски щати, само че беше възпряна от бодлива тел, бариери и щитове, оповестява " Ройтерс ".

Разочаровани от проблемите с обезпечаването на срещи за търсене на леговище благодарение на ново приложение на държавното управление на Съединени американски щати, мигрантите се събраха на границата в мексиканския граничен град Сиудад Хуарес , само че не можаха да нарушат пропускателния пункт, свързващ двете страни.

Много от мигрантите водеха със себе си дребни деца.

Някои от хората настояват, че против тях е бил употребен пикантен спрей, с цел да бъдат отблъснати.

" Моля ви, просто желаеме да влезем, с цел да можем да помогнем на фамилиите си. За да мога да имам бъдеще ", настоя 18-годишната венецуелка Камила Пас през рев.

След известно боричкане и пререкания с граничните чиновници, тълпата от мигранти в последна сметка се отдръпна, като някои се насочиха към крайбрежията на Рио Гранде, където бяха под наблюдението на чиновници на имиграционната работа на Съединени американски щати, ситуирани от другата страна на реката.
 Организация на обединените нации разкритикува проекта на Съединени американски щати за надзор на границите
Организация на обединените нации разкритикува проекта на Съединени американски щати за надзор на границите

Новата тактика може да подкопае главните правила на интернационалното право за правата на индивида и бежанците

На доста мигранти им е омръзнало от процеса на даване на леговище, откогато администрацията на Джо Байдън направи налично за тях приложение - CBP One, целящо да рационализира молбите.

Те настояват, че непрекъснато има проблеми с приложението, което ги оставя в невъзможност в рискови гранични райони.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати съобщи, че последните актуализации на приложението ще опростят и ускорят процеса.

Описвайки ситуацията си като " извънредно ", Пас изясни, че се е опитвала да пресече границата в продължение на месец, гледайки по какъв начин парите ѝ се топят, без обаче да има изгледи молбата ѝ за леговище да бъде утвърдена.

През януари беше оповестено, че Съединените щати възнамеряват да от Куба, Никарагуа, Хаити и Венецуела по стратегия, съчетана с експулсиране на хора от тези страни, хванати на границата сред Съединени американски щати и Мексико.
 Съединени американски щати с рекорден брой незаконни мигранти за ръководството на Байдън
Съединени американски щати с рекорден брой незаконни мигранти за ръководството на Байдън

Извънредният напор пристигна малко преди Байдън да вкара ограничения на 5 януари

Американският президент Джо Байдън, който встъпи в служба през януари 2021 година, се пробва да се оправи с, хванати да пресичат границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Републиканците разкритикуваха " снизходителните политики " за сигурност на границите , а чиновници на Байдън настояват, че се пробват да основат по-подредена и хуманна система.

По-рано беше обявено, че администрацията на Байдън възнамерява да употребява рестриктивните мерки от времето на пандемията, с цел да експулсира назад в Мексико редица мигранти от Куба, Хаити и Никарагуа , хванати на югозападната граница, като в същото време разреши на някои от тях да влязат по въздух в Съединени американски щати по филантропични аргументи.

Защитници на мигрантите и някои демократи оспориха разширението на експулсирането, заявявайки, че рестриктивните мерки пречат на мигрантите да упражняват правото си да аплайват за леговище и ги излагат на рискови обстановки в Мексико.
 Байдън посети за първи път границата с Мексико
Байдън посети за първи път границата с Мексико

Миналата седмица администрацията на президента разкри нови имиграционни правила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР