Американски сайт за онлайн търговия обяви за продан пясък от

...
Американски сайт за онлайн търговия обяви за продан пясък от
Коментари Харесай

Американски сайт продава пясък от Офицерския плаж във Варна

Американски уебсайт за онлайн търговия разгласи за обмен пясък от Офицерския плаж във Варна. Няколко грама костват към 9 евро. Оказва се, че най-често купувачите на тази стока са хора, които са трансформирали в занимание събирането на пясък от целия свят, заяви Българска национална телевизия. 

Пясъкът на Офицерския плаж във Варна е един от най-ценните за колекционерите. Аренофилите, както ги назовават, постоянно купуват по интернет красивите кристалчета от места, които надали в миналото ще посетят. Цената на няколко грама пясък от варненския плаж впечатли жителите на града.

Интересен факт е, че съществува етичен кодекс на колекционерите на пясък. Той не позволява пазаруването и продаването му, а само замяна.

За геолозите обаче пясъкът е освен красиви цветни зрънца, а един от най-интересните минерали. Офицерският плаж във Варна, да вземем за пример, е затрупан напълно с пясък от чист кварц. 

Освен вкаменелости на милиарди години, пясъкът постоянно съдържа и зрънца от скъпоценни камъни и скъпи метали. По българското Черноморие обаче се среща само злато - в доста малко количество и единствено на плажовете край курорта Албена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР