Американски съдия отхвърли последното съдебно дело на Спенсър Елдън срещу

...
Американски съдия отхвърли последното съдебно дело на Спенсър Елдън срещу
Коментари Харесай

Нирвана спечели делото за обложката на Nevermind

Американски арбитър отхвърли последното правосъдно дело на Спенсър Елдън против Нирвана за емблематичната обложка на албума на групата от 1991 година, която го демонстрира гол като бебе.
Прочетете още
31-годишният Елдън сподели, че появяването му на предната част на записа на Nevermind съставлява полово принуждение над деца.

Но съдията сподели, че отминалостта от 10 години към този момент е предходна и отхвърли желае. Адвокатите на Елдън обявиха, че ще апелират решението.

Делото се концентрира върху фотография на господин Елдън, която го изобразява да плува гол в басейн към доларова банкнота, пробита с кука за риба.

Той твърди, че не е могъл да се съгласи фотографията да бъде употребена. Той искаше обезщетение в размер на 150 000 $.

Фотографът Кърк Уедъл беше измежду обвинените, както и някогашните членове на Nirvana Дейв Грол и Крист Новоселич, както и Кортни Лав, вдовицата на починалия артист Кърт Кобейн.

Елдън заведе делото си през 2021 година с аргумента, че към момента има право да се оплаче от десетилетия остарял облик, защото той е траял да му предизвиква дистрес и губи доходи в зрелост.

Делото беше отхвърлено и по-късно заведено още веднъж през януари.

На родителите на Елдън са били платени 200 $ за фотографията през 1991 година от тогавашната относително незнайна група.

Световните продажби на Nevermind надвишиха 30 милиона, което го направи един от най-продаваните албуми на всички времена.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР