Американски съд потвърди присъда, че талкът на прах, продаден от

...
Американски съд потвърди присъда, че талкът на прах, продаден от
Коментари Харесай

Съд потвърди присъда срещу Johnson & Johnson заради канцерогенен талк

Американски съд удостовери присъда, че талкът на прахуляк, продаден от JohnsonJohnson е предизвикал рак на яйчниците. В същото време обаче Апелативният съд в Мисури понижи компенсацията за ищците с 50% и подреди на фармацевтичния колос да заплати вреди в размер на 2,1 милиарда $ вместо присъдените преди този момент 4,4 милиарда $, осведоми „ The Wall Street Journal ”.
Ищците по делото са 22 души. То беше заведено през 2018г. Съдът понижи компенсацията, тъй като се съгласи със отбраната, че някои от ищците не е трябвало да бъдат включени в делото, защото не са от щата Мисури.
Johnson&Johnson бе наказан от още една жена, заболяла от рак
В последна сметка обаче решението от вторник удостоверява виновността на  компанията, защото тя „ умишлено продава артикули, съдържащи азбест, на потребителите “.
" Тъй като обвинените са огромни, многомилиардни корпорации, считаме, че е нужен огромен размер на наказателните вреди, с цел да има резултат в този случай ", се споделя в правосъдното решение.
" Невъзможно е да се мери с пари цената на физическите, умствените и прочувствените терзания на ищците, претърпели вреди по виновност на ответниците. "
Говорител на JohnsonJohnson съобщи, че компанията ще апелира решението във Върховния съд на Мисури, написа „ The Wall Street Journal ”.
JohnsonJohnson са изправени пред хиляди правосъдни каузи в Съединените щати, ищците по които настояват, че компанията не е предизвестила потребителите за риска от рак от азбест в нейните артикули, основани на талк.
През 2019 година правосъдни заседатели в Калифорния присъдиха милиони компенсации на просител, която съобщи, че бебешката пудра на компанията е довела при нея до терминален рак.
Миналия месец компанията разгласи, че приключва производството на своята бебешка пудра въз основата на талк в Съединени американски щати и Канада, частично заради правосъдните разногласия за продукта. Но компанията ще продължи да продава този артикул в останалия свят.
Все повече козметични компании се отхвърлят от талка в продуктите си
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР