Американски съд осъди Доналд Тръмп да плати близо 355 млн.

...
Американски съд осъди Доналд Тръмп да плати близо 355 млн.
Коментари Харесай

Тръмп беше осъден да плати 355 млн. долара

Американски съд осъди Доналд Тръмп да заплати близо 355 млн. $, откакто го призна за отговорен за машинация и му забрани да ръководи бизнес в щата Ню Йорк за 3 години.


Тръмп, който съвсем несъмнено ще бъде републиканският претендент за президент през ноември, беше приет за виновен за нелегално раздуване на благосъстоянието си и манипулиране на цената на парцели, с цел да получи преференциални банкови заеми или застрахователни условия, съобщи Агенция Франс Прес.

Адвокатът на Тръмп Алина Хабба назова решението " очевидна неправда " и даде обещание да го апелира.

Тъй като делото е гражданско, а не наказателно, няма опасност от отнемане от независимост. Но преди решението Тръмп съобщи, че възбраната за осъществяване на стопанска активност в щата Ню Йорк ще наподобява на " корпоративно смъртно наказване ".

Тръмп, против който са повдигнати 91 наказателни обвинявания по други каузи, се възползва от правните си проблеми, с цел да разпали последователите си. Той също по този начин упрекна евентуалния си конкурент президента Джо Байдън, като съобщи, че правосъдните каузи са " просто метод да ми навредят на изборите ".

Въпреки това арбитър Артър Енгорон съобщи, че финансово съкрушителните наказания са оправдани по отношение на държанието на републиканския претендент.

Синовете на Тръмп, Ерик и Доналд Тръмп-младши, също бяха приети за виновни по делото и им беше подредено да платят по 4 013 024 $.

Именно като строителен бизнесмен и предприемач в Ню Йорк Тръмп построява обществения си профил, който употребява като трамплин към развлекателната промишленост и в последна сметка към президентството./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР