Американски прокурори във Вирджиния проверяват дали платформите на компанията за

...
Американски прокурори във Вирджиния проверяват дали платформите на компанията за
Коментари Харесай

Разследват Meta за незаконна продажба на лекарства

Американски прокурори във Вирджиния ревизират дали платформите на компанията за обществени мрежи Meta (собственик на Фейсбук, Instagram и други) са улеснявали и печелили от противозаконна продажба на медикаменти, заяви в събота Wall Street Journal, като се базира на документи и хора, осведомени с въпроса.

Прокурорите са изпратили призовки предходната година и са задавали въпроси като част от следствие, написа американският вестник. Допълва се, че те са желали и данни, свързани със наличие за медикаменти или противозаконна продажба на медикаменти посредством платформите на Meta.

Американската Администрация по храните и медикаментите (FDA) оказва помощ в следствието, добавя вестникът и отбелязва, че следствията не всеки път водят до обвинявания в непозволени дейности.

WSJ цитира изказване на представител на Мета: " Продажбата на неразрешени медикаменти е срещу нашите политики и ние работим за намирането и премахването на това наличие от нашите услуги ", написа investor.bg

" Meta интензивно си сътрудничи с правоприлагащите органи, с цел да подкрепи битката с продажбата и разпространяването на противозаконни медикаменти ", прибавя той.

По време на пандемията някои компании наводниха Фейсбук и Instagram с реклами на медикаменти с рецепта за лекуване на синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивност, тревога и други медицински положения.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР