Американски преподавател по психология е загубил работата си, след като

...
Американски преподавател по психология е загубил работата си, след като
Коментари Харесай

Учител в САЩ поиска ученици да си напишат некролозите

Американски учител по логика на психиката е изгубил работата си, откакто дал на учениците си от гимназията необикновена тематика за есе: " Днес беше последният ден от живота ви, напишете своите некролози ", съобщи Франс прес.

Шестдесет и три годишният Джефри Кийн изяснява на страницата си във Facebook, че е желал да включи класа в упражнение, предопределено да приготви учениците за риска от навлизане на въоръжено лице в гимназията им покрай Орландо, Флорида.



Преподавателят е изискал от учениците си да запишат на хартия своите " усещания ", свързани с тази симулация, и да разсъждават върху аргументите за повтарящите се убийства в Съединени американски щати и за вероятните средства за предотвратяването им, както и да си показват своята посмъртна биография.

Малка записка гласи: " Моля, имайте поради, че това напълно не е за да ви смутя ".

Преподавателят към този момент е уволнен. В изказване, публикувано от американските медии, учебните управляващи го упрекват, че е давал " несъответствуващи домашни " на учениците си.

В своя отбрана пред локални телевизионни канали Кийн споделя, че задачата му не е била да плаши учениците или да ги кара да мислят, че ще умрат, а да им помогне да схванат какво е значимо в живота им. 



Според американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) през 2020 година оръжията са станали водещата причина за гибелта на малолетни - 4368 смъртни случая, изпреварвайки автомобилните произшествия и свръхдозите.

Кръвопролитията в учебните заведения съставляват единствено дребна част от тях, само че вършат по-силно усещане.

Въпреки че убийствата в образователни заведения раздрусват страната, болшинството американци не престават да се застъпват за правото да се носи оръжие и не желаят да чуят за промени, даже минимални.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР