Американски политик е арестуван в Хонконг за носене на пистолет

...
Американски политик е арестуван в Хонконг за носене на пистолет
Коментари Харесай

Сенатор от щата Вашингтон, арестуван в Хонконг за носене на пистолет през летище

Американски политик е задържан в Хонконг за носене на револвер в града, съгласно публичната телевизия RTHK, базирайки се на локален съд, в това, което той назова „ почтена неточност “.

Сенаторът от щата Вашингтон Джеф Уилсън беше задържан в събота на интернационалното летище в Хонконг и е упрекнат в владеене на огнестрелно оръжие без лиценз, заяви RTHK. Той се яви в магистратския съд на Ша Тин в понеделник и му беше пусната гаранция, се прибавя в отчета.

Републиканският щатски сенатор, чието цялостно име е Стивън Дж. Уилсън, сподели, че не е схванал, че е прибрал револвера си в куфарчето си, до момента в който той и брачната половинка му са пътували за петседмична почивка в Югоизточна Азия, съгласно изказване, оповестено на неговия уеб страница.

„ Това беше почтена неточност. И чакам обстановката да бъде позволена скоро “, сподели Уилсън в изказването.

Уилсън сподели, че „ е разкрил оръжието по време на полет сред Сан Франциско и Хонконг “.

Той „ не разбра, че револверът му е в куфарчето му, когато мина през защитата на летището в Портланд, а проверяващите багажа не го видяха “, се прибавя в изказването.

Уилсън сподели в изказването, че когато самолетът кацна в Хонконг, той „ неотложно отиде при митническите чиновници и им обърна внимание на казуса “.

CNN се обърна за коментар до интернационалното летище в Портланд, интернационалното летище в Сан Франциско, администрацията по сигурността на превоза и консулството на Съединени американски щати в Хонконг.

Митническият и акцизният отдел на Хонконг сподели на CNN по имейл, че няма коментар, защото тече правосъдно произвеждане.

Уилсън е изправен пред идващото си правосъдно чуване в Хонконг на 30 октомври, заяви RTHK.

Съгласно строгите закони за надзор на оръжията в Хонконг, никой няма право да има каквото и да е оръжие или муниции, в случай че няма лиценз от комисаря на полицията - който се дава единствено на полицейски чиновници, въоръжена защита и оператори на извънредни клубове по пукотевица.

Насилието с огнестрелно оръжие е доста рядко в Хонконг, за разлика от Съединените щати, където огнестрелните оръжия в този момент са палач номер 1 на деца и младежи.

В щата Вашингтон откритото носене е позволено както за дълги оръжия, по този начин и за револвери без лиценз, което значи, че хората могат да носят огнестрелно оръжие в доста публични зони, макар че притежателите на частни парцели могат да забранят огнестрелните оръжия в тяхната благосъстоятелност. Въпреки това е нужен лиценз за носене на скрити огнестрелни оръжия в щата.

Уилсън означи в изказването си, че неговият револвер е регистриран в щата Вашингтон и че той има прикрит лиценз за револвер.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР