Американски космически кораб кацна на Луната за първи път от

...
Американски космически кораб кацна на Луната за първи път от
Коментари Харесай

Кацане на Odysseus на Луната: История, създадена като първа мисия от 1972 г. насам, вижда кораб да достига лунната повърхност

Американски галактически транспортен съд кацна на Луната за първи път от 1972 година насам.

Частен лунен уред доближи луна и излязоха в ниска орбита в четвъртък в 17:23 ч. локално време, преди да кацнат покрай южния полюс на Луната. Това е първата частна екипировка, която сполучливо извърши кацане на Луната.

Голяма група от аплодиращи хора препълниха централата на Intuitive Machines, откакто екипите чуха, че Одисей най-сетне е достигнал повърхността на Луната.

“ Ние сме на повърхността “, сподели Тим Крейн, основен софтуерен шеф, който управлява контрола на задачата. „ Одисей има нов дом. “ Администраторът на НАСА Бил Нелсън радостно назова задачата IM-1 „ успех “ и „ голям скок напред за цялото човечество “, като като че ли изтръгна страница от книгата на Нийл Армстронг.

„ Днес за първи път за повече от половин век Съединени американски щати се върнаха на Луната ", сподели Нелсън в телевизионно изказване малко след сполучливото кацане. „ За първи път в историята на човечеството американска компания старти...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР