Американски компании са инвестирали над 2.5 млрд. долара, които са

...
Американски компании са инвестирали над 2.5 млрд. долара, които са
Коментари Харесай

Посланик Мустафа: Американски компании са инвестирали 2.5 млрд. долара в България

Американски компании са вложили над 2.5 милиарда $, които са разкрили над 30 000 високоплатени работни места. Това съобщи посланикът на Съединените американски щати (САЩ) у нас Херо Мустафа по време на годишната среща бизнес среща на Американската комерсиална камара (АТК). Така Съединени американски щати се подрежда измежду топ 6 вложители в страната.

По думите ѝ, въпреки 2020 година да е била извънредно сложна от икономическа позиция за страната ни, то през 2021 година се чака индикаторите на страната да се покачат с 4 на 100, с помощта на нарастването на работните заплати, предстоящата финансова инжекция в размер на милиарди евро от Европа, капиталовите пост- Коронавирус фондове и експорта.

Оказва се, че въпреки множеството хора да считат, че България изнася главно агрокултури към Съединени американски щати, то в действителност експортът ни включва електроника и компютри. Според дипломат Мустафа това се дължи на извънредно добре развития IT бранш у нас.

" Ако разгледаме последните търговски данни за интервала януари - септември 2021 година, ще видим съвсем 25% растеж по отношение на същия интервал на предходната година ", акцентира тя, като добави, че България последователно стартира да се възвръща след Коронавирус рецесията.

Посланик Мустафа уточни и задачите, които екипът и в съдействие с институциите - задгранични и български, си е сложил за идната година. Сред тях са привличането на вложения, въвеждането на нововъведения и консолидираното на страната ни на интернационалните пазари.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР