Американски компании искат да участват в модернизацията на армията ни.

...
Американски компании искат да участват в модернизацията на армията ни.
Коментари Харесай

Американски гиганти ще модернизират армията ни

Американски компании желаят да вземат участие в модернизацията на армията ни. Фирми като “Локхийд Мартин ", “Нортроп Груман ", “Ошкош Дифенс ", “Текстрон " и Ай Би Ем имат интерес към взаимно произвеждане на оръжия и бойна техника с български фабрики. И присъединяване в търговете за нова техника на армията. Това стана ясно на втория конгрес за отбранителна промишленост и киберсигурност, проведен от Американо-централноевропейската бизнес асоциация. Осемте американски компании са на посещаване в България, оповестява " Монитор “.

" Благодарение на нашето партньорство с българското държавно управление те имат над 70 срещи с български компании! Посланик Мустафа приветства групата, откакто посети дружно с тях Министерския съвет “.

“Нортроп Груман " имат интерес да продадат на България оръдията “Бушмастер ", а “Ошкош " - бронираните бойни машини MRAP и лека тактическа бронирана техника. “Локхийд Мартин ", от които България към този момент купи 8 изтребителя F-16,стана ясно от представянията на фирмите. Ай Би Ем има интерес да продаде артикули за киберзащита.

Модернизацията на армията с нови техника и оръжие ще продължи най-малко до 2032 година, сподели зам.-министъра на защитата Атанас Запрянов. През април ще стане подготвен стратегическият обзор на защитата и в него ще са записани новите планове, изясни той пред бизнеса. Засега с изключение на двата огромни плана за нови бронирани машини и патрулни кораби военните плануват и покупко-продажби за покупка на триизмерни радари за водене на F-16 и радари и нова артилерия за противовъздушната защита. Освен това с американска финансова помощ разчитат да закупят и качества за киберзащита.

“Значителна част от растящия български експорт се дължи на произвеждащите оръжия и военна техника фабрики и те стават все по-добри ", разяснява на форума и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Министерство на вътрешните работи пък търси помощта на американския бизнес за благоприятни условия за надзор над връзките и следене при внедряването на 5G мрежата, изясни вътрешният министър Младен Маринов.

До момента американски компании са вложили у нас над 2,5 милиарда $ и са наели над 30 000 български служащи, само че това е единствено началото, сподели посланичката на Съединени американски щати Херо Мустафа.

През януари следва първата стратегическа среща сред България и Съединени американски щати след подписаното от премиера Бойко Борисов и президента Доналд Тръмп съглашение, добави тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР