Американски изтребители съпроводиха руски бомбардировачи Ту-22М3 при отделни етапи от

...
Американски изтребители съпроводиха руски бомбардировачи Ту-22М3 при отделни етапи от
Коментари Харесай

US изтребители съпроводиха руски бомбардировачи

Американски изтребители съпроводиха съветски бомбардировачи Ту-22М3 при обособени стадии от полета им над Балтийско и Норвежко море.

Освен бойни самолети на Съединени американски щати, в „ съпровождането “ са взели участие изтребители на Белгия, Финландия и Швеция, заяви ТАСС, базирайки се на информация на съветското министерство на защитата.

На 20 септември 2017 година екипажи на бомбардировачи Ту-22М3 правиха планови полети над неутрални води в акваторията на Балтийско и Норвежко море. Учебните полети се изпълняваха в сходство с планувани мероприятия по бойна подготовка в летния интервал, оповестиха от министерството.

От ведомството прибавиха, че в избрани интервали от полета над неутрални води на Балтийско море самолетите в продължение на 70 минути били съпровождани от изтребители Ф-16 на Военновъздушни сили на Белгия, Ф-18 на Военновъздушни сили на Финландия, Ф-15 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати и JAS-39 на военновъздушните сили на Швеция.

Ту-22М3, които изпълнявали полет над неутрални води на Норвежко море в продължение на 27 минути, били съпровождани от изтребители Ф-16 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

От министерството на защитата подчертаха, че полетите на Ту-22М3 се изпълнявали в цялостно сходство и с интернационалните правила на потребление на въздушното пространство без да се нарушава границата на други страни.

Пилоти от авиацията непрекъснато извършват полети над неутрални води в акваторията на Атлантика, Арктика, Черно море, Тихия океан, означиха от министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР