Американски изтребители са прехванали два руски бомбардировача близо до американския

...
Американски изтребители са прехванали два руски бомбардировача близо до американския
Коментари Харесай

Американски F-16 прехванаха два руски бомбардировача край Аляска

Американски изтребители са прехванали два съветски бомбардировача покрай американския щат Аляска, оповестиха американските управляващи.
Още по темата
Два изтребителя F-16 от военновъздушните сили на Съединени американски щати прехванаха двойка съветски бомбардировача Ту-95 Bear-H (по класификацията на НАТО), които прелетяха покрай Аляска в понеделник, 17 октомври, се споделя в изказване на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД).

Въпреки че двата съветски бомбардировача не са навлезли в американското или канадското суверенно въздушно пространство, NORAD съобщи, че ги е " разкрил, наблюдавал, позитивно разпознал и прихванал ", до момента в който " влизали и работили в зоната за идентификация на противовъздушната защита на Аляска ".

Зоните за идентификация на противовъздушната защита са зони от въздушното пространство, които изискват всички въздухоплавателни средства да бъдат разпознати и локализирани и техните проекти за полет да бъдат следени " в полза на националната сигурност ", съгласно Федералната авиационна администрация.

NORAD, комбинирана организация за противовъздушна защита на Съединени американски щати и Канада, съобщи, че съветската активност " не се преглежда като опасност, нито активността се преглежда като провокативна ", а също, че следи рутинно придвижването на задгранични самолети и при нужда ги ескортира отвън идентификационната зона на Противовъздушна отбрана.

Появата на съветски бомбардировачи и прехващането им от американски изтребители обаче идват в сложен миг в връзките сред двете страни.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР