Американски изследователи от Националната лаборатория Лорънс Ливърмор“ са направили още

...
Американски изследователи от Националната лаборатория Лорънс Ливърмор“ са направили още
Коментари Харесай

Американски учени разкриха тайната на появата на водата на Земята

Американски откриватели от Националната лаборатория „ Лорънс Ливърмор “ са създали още една значима стъпка към отговора на въпроса, от кое място идва водата на Земята. Изучавайки изотопния състав на лунните скали, те съумели да открият, че галактическите тела, участващи в античния конфликт, образувал системата Земя-Луна, не са били богати на летливи детайли, по-специално вода.

Така по-голямата част от водата на Земята или към този момент е участвала тук в началото, или в миналото в предишното е била доставена настрана от някакъв извънредно богат на вода обект. Статия за това е оповестена в списание PNAS.
Важен детайл от организма може да има извънземен генезис
Съвместен екип от откриватели от университета " Фридрих Шилер " в Йена (Германия) и Института по астрономия " Макс Планк " са разкрили нов...
Прочети повече
Тъй като системата Земя-Луна се е образувала вследствие на конфликт на две огромни тела (хипотетичния конфликт на Земята с Тея) на доста ранен стадий от съществуването на Слънчевата система, на Луната, където процесите на тектоника на плочите и изветряне отсъстват, е допустимо да се намерят улики за цялостната история на тази система.

Учени обясниха по какъв начин се е появила водата на Земята

Независимо че към 70% от повърхността на Земята в този момент е покрита с вода, като цяло планетата остава относително изсъхнало място спрямо доста обекти от външната част на Слънчевата система, а Луната е още по-суха. По-рано се смяташе, че неналичието на задоволително летливи субстанции, в това число вода, се дължи на пагубното влияние, изпитано през първите милиарди години от живота им.

Но изучавайки изотопния състав на лунните породи, откривателите разкрили, че телата, участващи в конфликта, образувал системата Земя-Луна, са имали доста ниски равнища на летливи детайли още преди удара и въобще не са ги изгубили вследствие на катаклизма. По-специално относителното количество на летливия и радиоактивен изотоп рубидий-87 (87Rb), което се пресмята въз основа на дъщерния изотоп стронций-87 (87Sr), е толкоз ниско, че сблъскващите се тела би трябвало да са били сухи през цялото време.
Скоро ще забележим НЛО, твърди харвардски професор
Скандално известният астрофизик от Харвард Ави Льоб споделя в изявление за The Guardian, че може би след няколко месеца ще забележим първото до...
Прочети повече
„ Земята или се е родила с водата, която имаме в този момент, или ни е блъснало нещо, което се е състояло най-вече от чиста H2O съвсем без нищо друго. Нашето проучване изключва метеоритите или метеоритите като вероятни източници на вода на Земята и уверено сочи разновидността „ родени с вода “, споделя космохимикът Грег Бренека, един от съавторите на публикацията.

В допълнение към доста свиване на сюжетите за придобиване на вода от Земята тази работа също по този начин демонстрира, че огромните тела, които са се сблъскали, би трябвало да са пристигнали от вътрешната част на Слънчевата система и това събитие се е случило не по-рано от 4,45 милиарда години.

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР