Американски и китайски представители се готвят да възобновяват днес във

...
Американски и китайски представители се готвят да възобновяват днес във
Коментари Харесай

Представители на САЩ и Китай възобновяват днес във Вашингтон напрегнатите търговски преговори

Американски и китайски представители се готвят да възобновяват през днешния ден във Вашингтон напрегнатите търговски договаряния сред двете страни на фона на изразения от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп скептицизъм за реализиране на прогрес, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира " Ройтерс ".
Дискусиите на представители междинен сан могат да очертаят рамката на бъдещи договаряния, до момента в който всяка от страните се приготвя да вкара от на следващия ден нови мита, свързани със задълбочаващия се спор за икономическата политика на Китай.
Тръмп заплаши да наложи мита на процедура на всички китайски артикули, внасяни в Съединени американски щати, на стойност 500 милиарда $, в случай че не бъдат изпълнени настояванията му.
Започващите през днешния ден двудневни диалози са първите публични американо-китайски търговски договаряния, откакто американският министър на търговията Уилбър Рос се срещна с китайския вицепремиер Лю Хъ в Пекин през юни.
След договарянията през май Пекин бе на мнение, че американските мита към този момент не са на масата за договаряния, само че 10 дни по-късно Белият дом разгласи, че продължава с наказателните ограничения.
Китай уточни, че се надява на спокойни, постоянни договаряния, които да дадат добър резултат въз основата на равнопоставеността и доверието.
В понеделник Тръмп сподели в изявление за " Ройтерс ", че " не чака доста ". Той отбелязва, че решаването на комерсиалния спор ще отнеме време.
Тръмп също по този начин упрекна Китай, че манипулира курса на юана, с цел да отслаби резултата от митата.
Вчера представители на администрацията на Тръмп избраха да запазят безмълвие по най-новия кръг договаряния.
Разговорите през днешния ден и на следващия ден ще бъдат ръководени от американския заместник-министър на финансите Дейвид Малпас и китайския заместник-министър на търговията Ван Шоувън.
Администрацията на Тръмп упорства Китай да извърши огромни промени в икономическата си политика, с цел да отбрани по-добре американската интелектуална благосъстоятелност, да приключи промишленото субсидиране и да отвори пазарите си за задгранична конкуренция.
Не се чака диалозите тази седмица да спрат активирането на американските мита от 25 % върху китайски артикули за още 16 милиарда $, планувано за на следващия ден, 04:01 часа по Гринуич (07:01 бълг. време). Китай се чака да отговори неотложно с мита върху американски артикули за 16 милиарда $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР