Американски и български военнослужещи, ангажирани с организацията и провеждането на

...
Американски и български военнослужещи, ангажирани с организацията и провеждането на
Коментари Харесай

Жители на Крумово: Кокошките спряха да снасят, стреснати от ...

Американски и български военнослужещи, ангажирани с организацията и провеждането на идното обучение " Тракийско лято ", се срещнаха през днешния ден с кмета на Крумово Румяна Самоковарева. По време на диалога е била разисквана програмата на идната взаимна интервенция за авансово информиране на популацията.

" За първи път в 10-годишната ми процедура като кмет, от военните бе поискана среща с мен, в никакъв случай до момента не съм уведомявана за идни учения ", разяснява пред " Марица " Румяна Самоковарева. Тя описа, че за срещата й се обадили персонално от военното ни министерство, а мотивът бил постъпващите голям брой сигнали и тъжби от поданици на селото за ниски прелитания на самолети по време на военни учения. Сигналите най-често постъпвали на тел.112, хората се жалвали, че къщите им се тресат, керемидите от покрива падат, а някои звучали съвсем като тези от паметния филм " Оркестър без име " - кокошките стопираха да снасят.

На срещата сред Самоковарева и военните е реализирана сделка след 23 ч. в събота и неделя да няма подготвителни дейности, с цел да не се пречи на локалните. Ако това се случи, кметицата на Крумово може незабавно да подаде сигнал.

260 американски военни и 400 техни български сътрудници ще се включат в идната интервенция " Тракийско лято ", която ще се състои от 23 август до 3 септември.

Шест полета ще има дневно в часовете сред 11 и 15 часа, както и нощни дейности от 19 до 23 ч., от понеделник до петък. В интервенцията ще вземат участие три транспортни самолета " Херкулес ", които ще имитират стоварване на контейнери над Чешнегирово и Крумово. Палатковият лагер на военните ще бъде в Чешнегирово, само че над Крумово ще се организират парашутни скокове. Програмата на военните планува още ниски прелитания на самолети над Пловдив, Чешнегирово и Крумово.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР